"Amikor elkezdtük jó páran, közösen: a főigazgató nővel és a kollégáimmal ezt csinálni, akkor adott volt, hogy egy tömbbe kell összehúzni az épületeket" - mondja Repa Imre, a létesítmény stratégiai

Omladozó falak, kopott épületek. A jövő héten elkezdik elbontani ezeket. Helyükön épül fel a több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű új kórházi tömb. Az építkezésen több százan fognak dolgozni, többnyire helyi cégek alkalmazásában.

A kórház főigazgatója, szerint az építkezés semmilyen fennakadást nem okoz majd az ellátásban. Moizs Mariann azt mondja, hogy az előző kivitelézési szakaszokhoz képest a mostani azért lesz kedvezőbb a lakosság, a munkatársak és a betegek számára is, mert az új kórháznak ez a két szárnya egy kiürített területen épül majd fel. Ami azt jelenti, hogy ott már betegellátás nem folyik, a régi bontandó épületekből kiköltöztek az egységek.

Az új épületben az ideggyógyászat, a pathológia, az infektológiai osztály, a pszichiátriai gondozó és egy új konyha kap majd helyet. A beruházás teljes költsége csaknem 3 milliárd forint.

Címkék: tömb, felújít, milliárd, fejleszt, Kaposvár, kórház, Somogy, gazdaság