Elsőként ezer miskolci kapott szerdán a tartós élelmiszerekből, lisztből, tésztából, cukorból és kenyérlapból összeállított csomagokból.
Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 400 településen oszt ki élelmiszert 700 millió forint értékben, mely így több százezer rászorulónak nyújt segítséget - mondta Lehet László, a szervezet elnök-igazgatója. A következő hetekben 180 tonna adományt adnak át Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Évente egyenként több ezer forint értékű támogatásban részesül több százezer létminimum alatt élő, hátrányos helyzetű gyermek családja, valamint kisnyugdíjasok országszerte.

A segélyszervezet már 8 éve vesz részt a programban. Idén 1500 tonnát osztanak ki, mellyel együtt összesen mintegy 13 ezer tonna élelmiszert jutott és jut el 2 millió rászorulóhoz. Az Európai Unió által finanszírozott programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezi, akik a velük szerződött segélyszervezetek közreműködésével osztják ki a csomagokat. A következő napokban Kaposváron kívül Debrecenben, Gyulán és Szolnokon folytatódik az adományok átadása

(MTI)

Címkék: segélycsomag, osztás, élelmiszer, rászoruló, adomány, gazdaság