Nemes cél érdekében szervezett túrát a Meteor Természetbarát Turista Egyesület. A résztvevők mindegyike adományokkal kedveskedett a kaposvári Bárczi iskola hátrányos helyzetű diákjainak.


- Ez egy jótékonysági túra, amit az egyesület tagjai döntöttek el, nem most, hanem már tavaly, tehát ez a második alkalom, hogy így összejövünk. A cél az volt, hogy a túrát és a jótékonykodást megpróbáljuk összehozni. Kerestünk a városban egy olyan intézményt, akit erre alkalmasnak találtunk, így kerültünk ide a Bárczi iskolához - mondja Sármezei Ferenc, a kaposvári Meteor TTE elnöke.


A túrázók többnyire tartós élelmiszereket és ruhaneműket hoztak a tanulók, illetve családtagjaik részére.


- Az egészséges életmód mellett a jótékonyságot is azt gondolom, hogy hirdetik ezzel a rendezvénnyel. Nagyon fontos minden apró segítség az iskola szegény sorsú diákjai számára - jelezte Kovács Attila, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatóhelyettese.


- Nem egy nehéz túra útvonal ez, tehát mindenki tudja teljesíteni, és én úgy gondolom, hogyha a túrázást is meg a segítséget az adakozást össze lehet kötni, akkor ez egy nagyon jó dolog - mondja Tódorné Vukov Éva, a kaposvári Meteor TTE-től.


A túrázók a Bárczi iskolától a Gyertyános-völgyig gyalogoltak, ahol a szervezők zsíros kenyérrel és teával köszönték meg a jótékonykodásukat.


Címkék: jótékonyságból, TTE, túra, Meteor, életmód, gazdaság