A magyar autóbusz-piac kihívásait szem előtt tartva folytatta járműfejlesztését a NABI, melynek eredménye a napjaink minden modern igényét kielégíteni képes Sirius típuscsalád második tagja.Az új kocsi fejlesztése során a NABI mérnöki gárdája figyelembe vette az első, városi NABI Sirius magyarországi tesztelései során szerzett tapasztalatokat, és visszajelzéseket mind a járművezetők, mind az utasok részéről.

Ezek alapján egy még inkább a hazai igényekre szabott, ugyanakkor világszínvonalú jármű gördült ki a legnagyobb magyarországi autóbusz-gyártó fővárosi üzemcsarnokából.

nabi_sirius

A bemutatott autóbusz 12,68 méter hosszú, 95 utas szállítására alkalmas, és kialakításának köszönhetően leginkább elővárosi, illetve helyközi viszonylatban közlekedhet majd. A fejlesztését, építését és kiszerelését is a NABI hazai szakembergárdája végezte.

A NABI Sirius tervezése során a vállalat igyekezett azt a forradalmi, - szintén magyar -, formatervet követni, amelyet az Amerikába szállított buszok esetében már használ. A gyártó célja autóbuszaival felkelteni az utasok és városlakók érdeklődését, amit a Sirius városi kocsival már sikerült elérni.

A típuscsalád első tagját az országos tesztek során az utazóközönség a „mosolygós busz” becenévvel illette, és kivétel nélkül minden hazai nagyvárosban dicsérték egyedi formatervét, vonzó megjelenését. Az Egyesült Államokban több NABI autóbuszt üzemeltető közlekedési társaság is a magyar mérnökök által tervezett autóbusszal népszerűsíti a tömegközlekedés nyújtotta előnyöket.

A NABI Sirius nem csupán külső megjelenésében, hanem biztonsági szempontból is kiemelkedő, acélvázas szerkezetének köszönhetően fokozottan strapabíró jármű. Emellett környezetvédelem és gazdaságosság tekintetében is kiemelkedő adottságokkal bír.

„Újabb fontos lépést tettünk a magyarországi termékportfóliónk bővítése terén. Célunk a NABI Sirius-szal, hogy az amerikai sikerek után Magyarországon is a mi buszaink szállítsák az utasokat. A városi kocsi sikereire alapozva úgy gondolom, kiemelkedő minőségű, az európai normákat messzemenően teljesítő autóbuszt készítettünk el a munkatársaink szakértelmének köszönhetően. A hazai tömegközlekedési járműpark megújítása egyre égetőbb kérdés. Remélem, hogy az autóbusz-állomány megújulásából a NABI, mint hazai gyártó és munkaadó - kiveheti majd a részét.” – mondta el Baranyai Ferenc, a NABI Kft. ügyvezető igazgatója.

Nézze meg korábbi videónkat!

 

Olvassa el korábbi anyagainkat:

Budapesten is hódított a Sirius

Kaposvári buszt tesztelnek a fővárosban

Hamarosan elkezdik az új busz gyártását Kaposváron

A Kapos Volán is részt vesz az új busz gyártásában

Címkék: sirius 2, sirius, nabi, budapest, kaposvár, gazdaság