Csaknem kétszáz elkeseredett építőmunkás tüntetett, transzparensekkel, teherautókkal a kaposvári fürdő előtt. Hiába várják a pénzüket, mert a fővállalkozó nem fizet a 25 alvállalkozónak. Csaknem 140 millió forinttal tartozik. Van  köztük olyan tetőfedő cég, amely vállalkozás 19 év után kénytelen bezárni.

Más dolgozók a megélhetésüket féltik, ugyanis pénz híján 120 embertől válnak meg a napokban a különböző cégek. Van, olyan vállalkozó, aki 25 éves futamidőre vett fel hitelt, s most az egész élete munkáját veszítheti el. Egy édesapa arról panaszkodott, hogy fiával együtt a fürdő építésén dolgoztak. Most egyiküknek sincs se munkája, se pénze. A családban két unokát kellene eltartaniuk.

furdo1

Korábban az Etalon Kft. vezetői azt ígérték: ha a késedelmi kötbért behajtják, abból a kifizetik majd az alvállalkozókat. Azóta eltelt idő alatt megváltoztak a szerződéses viszonyok, mivel a kaposvári székhelyű Etalon Kft. ellen megindult szeptember 3-án a felszámolási eljárás.

Járfás Rózsa a fürdő burkolását végző kft vezetője szerint csak ígéreteket kaptak, de pénzt nem. Mint nyilatkozta: bátran vágtak bele a mukába, hiszen kiemelt beruházás lévén a város polgármestere garanciát jelentett a számukra.

furdo3

Az érintett felek, így a kaposvári vállalkozók és Kaposvár Megyei Jogú Város beruházásért felelős ügyintézője, valamint a generál kivitelező közösen keresik a megoldást. A vállalkozók úgy érzik nincs idejük tovább várni, többen napokon belül tönkremennek.

Közlemény

 

Kaposvár önkormányzata egyetért azokkal az építőipari vállalkozókkal, akik jogos járandóságukért demonstráltak ma délelőtt. A városi fürdő átépítése, a beruházás sikeres befejezése mindannyiunk közös érdeke. Érdeke a kaposváriaknak és érdeke azoknak is, akik munkájukkal vették ki részüket a feladatból.

Éppen ezért a város élére áll a tiltakozásnak. Akkor is a munkások mellett állt ki az önkormányzat, amikor az alvállalkozói felé már jelentős tartozással bíró Etalon Kft. két benyújtott számláját nem fizette ki. A város nem látott garanciát arra, hogy az átutalt összeget valóban megkapják azok, akik dolgoztak az építkezésen, ezért a pénzt egy számlán különítette el.

Kaposvár önkormányzata a végsőkig elmegy azért, hogy a vállalkozók hozzájuthassanak a jogosan várt pénzükhöz!

 

Szirják Imréné
beruházási ügyintéző, Kaposvár MJV Polgármesteri Hivatala

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: Etalon Kft, körbetartozás, kaposvári fürdő, építés, gazdaság