A Magyar Országgyűlés 2014-ben Kossuth Zsuzsanna - Magyarország első főápolójának születésnapját, február 19-ét nyilvánította a magyar ápolók emléknapjává. Ezen alkalomból az idén húsz esztendő Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Somogy Vármegyei Területi Szervezete a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is nőnapon rendezte hagyományos megemlékezését és díjátadó ünnepségét.

Ezen Szita Károly is részt vett, aki a köztestülettől átvehette a Kossuth Zsuzsanna plakettet. Kaposvár polgármestere azt mondta: "Az Önök munkája, nem csupán foglalkozás, hanem valódi hivatás. Olyan, amely a szeretetről és a segítségnyújtásról, az emberségről és a gyógyításról szól. Köszönjük a mosolyukat, az áldozatos munkájukat és azt is, hogy a város partnerei abban, hogy Kaposváron éljenek az évtized végére az ország legegészségesebb polgárai."

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig Ferenc pápa szavaival fordult az ünneplő egészségügyi dolgozókhoz: "A közelség a legértékesebb pajzs, ami vigaszt és támogatást nyújt a bajban lévő, beteg embernek!"

Címkék: szakdolgozó, hivatás, foglalkozás, egészségügy, ápoló, kitüntetés, egészségügyi anyagok, Kaposvár