"Ahogy dolgozni is nagyon tudott és szeretet az üveg után is elég komolyan nyúlt. Körülbelül naponta 1 láda sör és fél liter tömény ital fogyott el. És láttam hétről-hétre, hogy egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerül apám."  A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió alapítójára és elnökére, Mile Ferencre akkora hatással volt édesapja személyes története, hogy 20 évvel ezelőtt úgy döntött: a segítségnyújtásra teszi fel az életét. 

Azóta már minden régióban jelen vannak, mintegy 200 településen 15 ezer embernek segítenek. A szenvedélybetegség ma Magyarországon a lakosság mintegy tíz százalékát körülbelül 1 millió embert érint, a járványidőszak okozta válság pedig újabb kihívások elé állította a civil szervezeteket. 

Az ünnepélyes keretek között átadott, Fő utca 45. szám alatti intézményben mindenki igénybe veheti a szolgáltatásokat, akinek a mindennapjait megnehezítik rossz szokásaik, függőségeik, illetve pszichés betegségükből adódóan életvezetési problémáik adódtak. A szakemberek egyéni és csoportos formában is foglalkoznak az ügyfelekkel.

Kaposvár több szempontból is élen jár a rászorulók, az idősek és a fogyatékkal élők támogatásában. Igaz, az önkormányzat munkáját számos civil és szakmai szervezet, illetve egyházi közösség is segíti - mondta a központ átadóján Szita Károly, polgármester

Az egyházak sokféle tevékenységet folytatnak, hatalmas feladatokat vállalnak át, olyan emberekkel foglalkoznak, akik a társadalomnak a legelesettebjei, ezért fontos, hogy ehhez állami és önkormányzati segítséget kapjanak - tette hozzá Soltész Miklós, államtitkár

Címkék: szenvedélybeteg, baptisa, esély, alkohol, szerencsejáték, drog, kábítószer, egészségügyi anyagok