Jelentős előrelépést tett a Kaposi Mór Oktató Kórház a városliták hosszának csökkentése érdekében. Három területen kellett hosszabb, hónapokban mérhető időt várakozni. A szemészeten szürkehályog műtétre korábban másfél év volt a várakozási idő, ami most 2 hónapra csökkent.

Az ortopédián a csipő műtétet 2 év 3 hónapra írták ki, napjainkban 11 hónapot kell várakozni. A térdprotézis műtétet pedig 12 hónapra vállalják a korábbi 3 év 4 hónap helyett. Csípő és térd esetében az infrastrukturális fejlesztések a szemészeten pedig a személyi változások hoztak előrelépést

- A központi műtő három középső műtőjének a rekonstrukciója megtörtént. Három műtővel több műtőben tudnak a munkatársaink dolgozni, ez természetesen hozzásegített ahhoz, hogy a várólista csökkenjen. Szemészet vonatkozásában új szemész főorvos került kinevezésre a kórházban - mondta dr. Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója.

A megye más kórházaiban, így a siófokiban és Nagyatádon teljes mértékben eltűntek a várólisták.

- Hetekben, esetleg egy hónapban lehetett mérni a várakozásra fordított, vagy ehhez szükséges időt, ami gyakorlatilag abban az értelemben szűnt meg, hogy várólista nincsen. Vannak a beteg jeletnkezésétől számított későbbi időpontban, kifejezetten a beteg kérésére terminált, halasztott műtétek - tette hozzá dr. Vácity József, a Nagyatádi Kórház főigazgatója.

Néhány héttel ezelőtt az emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Rétvári Bence elmondta, az utóbbi négy évben felére csökkent a várólisták hossza. Korábban 77 ezren szerepeltek ezen, napjainkban már csak 35 ezren várnak valamilyen műtétre országosan.

Címkék: várólista, kórház, kaposvár, egészségügyi anyagok, somogy