Július utolsó vasárnapján elrajtolt a 2023/2024-es NB III-as labdarúgó-bajnokság. A Dél-Nyugati csoportba kerülő Kaposvári Rákóczi FC a nyitó fordulóban rögtön az egyik legerősebb csapatot, a másodosztályban sokáig vitézkedő Szentlőrinc gárdáját fogadta a cukorgyári gödörben.

Közel 12 ezren álltak rajthoz az idei, sorrendben a 41. Balaton-átúszáson. Az eseményt az eredeti időpontban el kellett halasztani, egy nappal később viszont elhárult az időjárási akadály. A szél csökkent, de azért voltak hullámok a tavon, ami a szokásosnál valamivel komolyabb erőpróbát sejtetett.

Klubvezetők és szurkolók egyaránt Szerafin Zsófiát köszöntötték a napokban. A kaposvári kajakos ugyanis már kétszeres Európa bajnok. Legutóbb a horvátországi maratoni versenyen szerzett aranyérmet.

Sikeresen szerepeltek a kaposvári uszonyosúszók Gödöllőn, a háromnapos Európa-bajnokságon, amelyen összesen 18 ország 162 versenyzője vett részt. A kontinensviadalon bronz-, ezüst- és aranyérem is került a fiatal somogyi sportolók nyakába.

30. alkalommal rendezte meg idén a Sziklai-Gál Strandröplabda Emléktornát a kaposvári Búzavirág SC. A desedai versenyen 14 páros összesen 30 meccset játszott egymással.