Nemrég tartották Balatonbogláron a Magyar Röplabda Szövetség regionális közgyűlését, amelyen megválasztották a szeptember negyedikei tisztújító közgyűlésen résztvevő küldötteket. A találkozón mindezek mellett szó esett a következő idény kihívásairól, illetve az utánpótláscsapatok új feladatairól is.

Újabb edzőtábort tartottak a Lovasakadémia SC rg-szakosztályánál. A júniusi összetartás után ezúttal főként a fiatal tornászoknak vezényeltek edzéseket a szakemberek. Emellett az idősebb ritmikus gimnasztikázók közül hárman is közel állnak a válogatott kerettagsághoz.

Idén rekordszámúan, nagyjából háromezren neveztek a Balaton-átevezésre. A fonyódi kutyás strandról induló, harmadik alkalommal megrendezett evezős versenyre a legtöbben kajakokkal neveztek, de volt aki sup-on vagy éppen szörfdeszkán evezett át a túlpartra és vissza. A csapatok többségében a sárkányhajót választották.

Edzői fronton erősített a közelmúltban a Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztálya. A 27 esztendős Nagy Fanni eddig főként játékosként mutathatta meg röplabda-tudását. Az új szezontól viszont a RÖAK U19-es és U21-es csapatainak felkészítéséért felelhet.