Az Európai Diáksport Napja alkalmából rendezett sportnapot a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, vagyis a Gyakorló. Közel 800 gyermek és 70 pedagógus töltötte meg a Városligetet.

Három helyszínen alsó, felső és gimnáziumi tagozatnak külön-külön, korosztályuknak megfelelő 6 állomásos fesztiválpályán sportolhattak a diákok. A fesztivál jelleget az adta, hogy zenére történt a feladatok végrehajtása, nem volt kieső játék és fiúk-lányok, kicsik-nagyok együtt tudták teljesíteni a kihívásokat.

A legkisebbeknek különleges egyensúlyelemeken lehetett ügyeskedniük, akadálypályákat teljesítettek és labdás ügyességi feladataik is voltak.

A felső tagozatosoknak terepkidobó vetélkedő volt az egyik állomás a kerékpáros pumpa-pályán, és a kosárlabda pályán további 5 színes, izgalmas, szórakoztató játékon vehettek részt a gyerekek.

A legnagyobbak pedig a műfüves focipályán és a sportpályákon teljesítették többek között a kosárlabda, labdarúgás, kézilabda játék különleges kihívásait.

A fesztiválpályák teljesítésén túl minden tanuló teljesítette az Európai Diáksport Napi, aktuális évszámnak megfelelő méternyi, azaz 2023 métert a rekortán futókörön.

Jó időben, jó hangulatban és rengeteg mosolygós, vidám kisgyerekkel töltötték meg a városligetet. A szervezők azt mondják: az Európai Diáksport Nap idei mottóját, célját mindenképp sikerült elérniünk, "a mozgás öröme" ugyanis teljes mértékben megvalósult.

Címkék: gyakorló, diáksport, mozgás, futás, városliget, egészség, fesztivál, Kaposvár