Jó előjelekkel várta a Kaposvári Vízilabda Klub szombati bajnoki összecsapását, hiszen csapar a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, így ismét harcban állt a legjobb nyolcba kerülésért.

Az ellenfél az a Szeged együttese volt, amely a tabellán a kilencedik KVK előtt állt három ponttal. Hazai győzelem esetén ez a különbség eltűnt volna. Az alföldiek az előző fordulóban mindösszesen négy gólt dobva héttel kikaptak a Honvédtól, viszont az előtt Szentesen három góllal tudtak nyerni. Az alföldi együttes a mérkőzést megelőző napon kötött új szponzori szerződést, így a Kaposvár ellen szerepelt előszőr új hivatalos nevén. 

A klub meccsösszefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni, alább pedig a mérkőzés közvetítése:

A Csík Ferenc Versenyuszodában tehát a hazai elvárásoknak megfelelve jól teljesített a kaposvári csapat az első negyedben. Nagy kedvvel kezdték a mérkőzést, míg a vendégek – ahogy mondani szokták – az öltözőben maradtak. 

A második negyed kezdete után tovább tartott a KVK lendülete. A jó védekezésnek köszönhetően két emberhátrányos helyzetet is hárítani tudtak. De ez nem törte meg a szegediek támadókedvét, akik szívós játékukkal nem hagyták, hogy tovább nőjön a különbség, góljaikkal egyre közelebb kerültek. Ifjabb Berta József két találata és Kakstedter Bendegúz parádés ejtése után azonban még így is két gólos hazai előnnyel zárult az első félidő.

A harmadik negyed nagyon kemény csatákat hozott, amely sokszor durvaságoktól sem volt mentes. Így először Juhász-Szeleinek és a szegedi Kürtinek kellett elhagynia a medencét végleg cserével, majd ifjabb Berta József és a vendég Horváth kapott négyperces kiállítást brutalitásért. Az utóbbi szabálytalankodásokért megítélt büntetőkből a kaposváriak jöttek ki jobban, hiszen Csoma védte azt, míg Horváth Ákos betalált az ellenfél kapujába. Két perccel a harmadik negyed vége előtt ekkor 11-8 állt az eredményjelző táblán. A játékrészből visszalévő időben a Szeged még gólt tudott dobni, nyílttá téve ezzel a találkozót.

Az utolsó negyedben tovább folytatódott a kemény, sokszor durvaságba hajló játék, ami miatt sok volt a megszakítás. A hazai közönség többször nem értett egyet a játékvetetői ítéletekkel és ennek hangot is adott. A hajrában csak szegedi gólok születtek, sőt a vendégek az utolsó támadásukkal megszerezhették volna a vezetést is, de a végére maradt a 11-11-es döntetlen.

Kaposvári VK–Zue.hu Szegedi VE 11–11 (5–2, 3–4, 3–3, 0–2)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 220 néző. Vezette: Kollár Gy., Petik A.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (1), Petrovski (1), ifj. Berta J. (3), Juhász-Szelei (1), Takács J. (1), Horváth Á. (1). Csere: Langiewicz, Pellei F., Szatmári, Palatinus, Vörös, Aranyi (3). Vezetőedző: Surányi László.

Zue.hu Szegedi VE: Molnár G. – Bóbis (3), Lakatos (1), Baj (3), Horváth Zs. (1), Kürti, Boros. Csere: Kovács K. (kapus), Sánta, Kardos (1), Tóth Gy., Kasza (1), Vékony (1), Leinweber. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Gól emberelőnyből: 9/3, illetve 10/4.

Gól kettős emberelőnyből: –, illetve 1/0.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/1.

Kiállítva, végleg cserével: Juhász-Szelei (22. p.), illetve Kürti (22. p.), Kardos (29. p.).

Kiállítva, brutalitásért: ifj. Berta (23. p.), illetve Horváth Zs. (23. p.).

Kipontozódott: Pellei F. (19. p.), Petrovski (26. p.).

Címkék: Szeged, OB I., vízilabda, KVK, Kaposvár, sport