Egy találkozót játszottak le pénteken a férfi Extraligában. A papírformának megfelelően a második helyen álló Fino Kaposvár három játszmában győzte le idegenben az anyagi okok miatt a bajnokságot zömében utánpótlás-játékosokkal folytató MAFC-ot, de már annak is örülni kell, hogy a fővárosiak újra pályára tudtak lépni - tudósít a hunvolley.hu.

Férfi Extraliga: 

MAFC-BME – Fino Kaposvár 0:3 (–21, –14, –13)
Folyondár utca, 150 néző. V: Horváth M., Árpás.

MAFC: Bandi B., Sebestyén 2, Eke 5, Szabó B. 4, Torbica 6, Kókai 1. Csere: Tepszis (liberó). Vezetőedző: Tamasi István.

FINO: Kalmár 17, Bögöly 11, Lescay 7, Mancsev 3, Hernandez 7, Iván B. 6. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 2, Tóth G. 1, Donisthorpe 1, Fenyvesi B. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Tamasi István: "Gratulálok a Kaposvárnak! Hajrá férfi röplabda!"

Szlobodan Prakljacsics: "Pár hete nem gondoltuk volna, hogy kötelező győzelem lesz a mai, nagyon sajnáljuk a történeket! A mérkőzésen ettől függetlenül magabiztosan játszottunk, és már látom azokat az elemeket, amiket megbeszéltünk, és edzéseken jól működnek. Gratulálok a MAFC-nak a lelkes játékhoz!"

A női Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig két mérkőzést játszottak le pénteken. A hunvolley.hu beszámolója szerint a Kaposvár meglepte hazai pályán a legutóbbi döntős Szent Benedeket és 3:1-es sikerük azt jelenti, hogy a jövő heti visszavágón legfeljebb aranyszettben búcsúzhatnak.

Női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Kaposvári NRC – Szent Benedek RA 3:1 (23, –12, 24, 23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 450 néző. V: Adler, Mezőffy.

KNRC: Bodovics 9, Ubavics 20, Godó 8, Gyimes 9, Renko 3, Szedmák 19. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Radnai Luca, Narancsics, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

SZBRA: Herbin-Baker 6, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 13, Sztijepics 18, Jankovics 1, Vacsi 10. Csere: Fáth (liberó), Bosnyakova, Szerényi, Grbac 1, Lekics 5. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Vincent Lacombe: "Nehéz mérkőzés volt, de együtt egy csapatként tudtunk nyerni, meg tudtuk oldani a nehéz helyzeteket, megmaradt a fókuszunk és a hitünk. Következő lépésként szeretnénk jövő héten az elődöntőbe kerülni."

Dejan Desnica: "A második szett kivételével minden szett nagyon szoros volt. Amit megnyertünk játszmát, abban dominálni tudtunk, a többiben a fontos pillanatokban nem koncentráltunk. Ellenfelünk kihasználta, hogy jobban ismeri az igen alacsony termet is. A továbbjutás két meccsen dől el, optimista vagyok, mert ha tudunk úgy játszani a visszavágón, mint a második szettben, akkor meglehet a továbbjutás."

Címkék: KNRC, Magyar Kupa, Extraliga, Fino, Kaposvár, sport