Mindkét csapat az Arconic-Alba Fehérvártól kapott ki az előző mérkőzésén, a Kometa KKK szerdán, míg az ellenfél egy hete szombaton, azaz sokkal több idejük maradt a regenerálódásra - írja a delfinek.hu. Paár Márk ugyan átöltözött és bemelegített, de a sérülése miatt még nem léphetett pályára, a hazaiaknál Völgyi Marcell hagyta ki a meccset. A somogyiak abban a reményben futottak ki a Ludovika Arénában a pályára, hogy megszerzik idénybeli negyedik győzelmünket.

Ennek megfelelően kezdték is a mérkőzést, Halmai Dániel egy perc nyugtot sem hagyott Simon Kristófnak, Hughes korlátlan úr volt mindkét palánk alatt, Griffin első három dobása a gyűrűben landolt, Aris pedig remekül forgatta a csapatot. A hazaiak, a kezdeti megilletődöttség után, kezdtek magukra találni és Mijovics extrájával - egy negyed alatt tízig jutott, azaz a csapata pontjainak felét ő szerezte - felzárkóztak, ám a vendégek minimális előnye megmaradt a negyed végéig.

A második felvonás eleje Hendlein Rolandról szólt, a rutinos kosárlabdázó játszi könnyedséggel dobott három ziccert. Krnjajski kiváló védekezési után könnyű kosarakat szereztek a kaposváriak, jött is Baksa Szabolcs időkérése. Mely után Hughes-ra fújtak egy támadót és egy technikait, s máris szorosabb lett a találkozó. A somogyiak elveszítették a ritmust támadásban, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél elkapta a fonalat és átvette a vezetést. Öt másodperccel a vége előtt Gabric vetődött rá egy labdára, s ahogy küzdöttek, az egyik hazai játékos elesett és a fejét fogta. Mialatt a játékvezetők visszanézték az esetet Ivan Rudez egy technikait kapott, a videózás végén pedig kiállították a horvát kosárlabdázót. Mindhárom büntető beesett, amivel kétpontos előnyt szerzett a házigazda.

A térfélcsere után tovább növelte előnyét a fővárosi együttes, mely a szerencsével sem állt hadilábon. A KKK próbálta gyorsítani a játékot, mindig jött azonban egy-két hiba, ami megakasztotta a felzárkózást. A szurkolók, akik szép számmal kísérték el a csapatot Budapestre, ráéreztek, segítségre van szüksége a fiúknak és fergeteges buzdításba kezdtek. A tábla meghibásodása miatt azonban hosszú percekig állt a mérkőzés. A technikai malőr után Simon Kristóf triplájával már tizeneggyel vezetett a vendéglátó. Egy huszáros hajrával aztán a Kaposvár feljött 62–57-re.

Az utolsó etap Krnjajski sportszerűtlen hibájával indult, de a csapatkapitány az ellentámadásból bevágott egy távolit, s Hughes büntetői után már csak kettő volt közte. Óriási csata zajlott a pályán, felváltva estek a kosarak, s Hughes mesteri centermukáival sikerült átvenni a vezetést. Az utolsó két percnek egyenlőről (75–75) vágtak neki a felek. Hendlein pöccintésével szerzett előnyt a Kaposvár, Simon Kristóf azonban kiharcolt egy faultot, miközben triplát dobott, s mind a három büntetőt értékesítette (78–77). Tíz másodperc maradt az utolsó támadásra, de Arist betakarták, így a hazaiak egyetlen ponttal megnyerték a meccset.

Budapest Honvád SE–Kometa Kaposvári KK 78–77 (20–22, 25–21, 17–14, 16–20)
Budapest, Ludovika Aréna, 1000 néző. V.: Papp P., Goda L., Nyilas I.

Budapest Honvád SE: Simon K. (18/6), Tanoh Dez (12/6), Mijovics (27/12), Demeter (2), Peringer (4). Csere: Hajdu P. (12/6), Kopácsi (3/3), Vámos (-), Takács D. (-). Vezetőedző: Baksa Szabolcs. Másodedző: Sabáli Balázs.

Kometa Kaposvári KK: Aris (22/12), Halmai D. (4), Griffin (10/3), Gabric (5/3), Hughes (10). Csere: Puska B. (2), Hendlein R. (11), Krnjajski (12/6), Bogdán B. (1). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs és Filipovics Gordan.

Kiállítva: Gabric a 20. percben.

Kipontozódott: Halmai D. a 35. percben.

Címkék: Budeapest, NB I., Honvéd, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport