null

Kétezer-tizenkilenc és kétezer-huszonegy után idén már harmadik alkalommal rendezheti meg a rövidpályás úszó országos bajnokságot Kaposvár. A rangos megmérettetésnek a Csik Ferenc Versenyuszoda ad majd otthont november 16-19., azaz jövő hét szerda és szombat között.

A tízpályás versenymedencében ezúttal is keresztben alakítják majd ki a 25 méteres pályákat, ahogy az elmúlt években is. Az utóbbi két ob-n egy hidat is építettek a víz fölé, ezen kapott helyet a dobogó is, ahol az érmeket adták át.

A nevezés november 11-én pénteken zárul le, így pontosan nem tudni még, hogy a neves magyar úszók közül kik vesznek részt a versenyen, de várhatóan a válogatott tagjai közül szinte mindenki itt lesz a Csik Ferenc Versenyuszodában.

A házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 20-23 úszót nevez majd a rövidpályás ob-ra. Virovecz Richárd, a KASI úszószakosztályának vezetője arról számolt be, hogy indulni fog a megmérettetésen többek közt Halmai Petra, a Sportiskola olimpikon úszója, illetve Kováts Alex, aki a Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon egy arany- és két ezüstérmet szerzett.

Virovecz Richárd abban bízik, hogy Halmai Petra érmet, érmeket szerez majd a hazai ob-n, Kováts Alextől és Kardos Dánieltől pedig "A" döntő közeli, vagy "B" döntős szerepléseket remél, míg a KASI váltóit szintén dobogó közelébe várja.

A Szerencsejáték Zrt. XVIII. Rövidpályás Országos Bajnokságon délelőttönként 9:30-tól rendezik majd meg az előfutamokat, a döntők pedig minden nap délután 17:00-tól kezdődnek majd.

A Virágfürdő közelménye

A versenyuszoda november 14-19. között lakossági úszásra nem vehető igénybe. A 25 méteres úszómedence november 16-19. között reggel 6:00-tól 8:00 óráig áll a vendégek rendelkezésére.

A rövidpályás országos bajnokságra korlátozott számban (130 fő) tudunk nézőket fogadni. Javasolt a napi belépőjegyeket a délelőtti versenyszámok alkalmával megváltani.

A részletes program megtalálható a Magyar Úszó Szövetség honlapján (www.musz.hu).

További információk a www.viragfurdo.hu oldalon vagy a 06-82-321-044-es telefonszámon.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Címkék: rövidpályás országos bajnokság, csik ferenc versenyuszoda, úszás, kaposvár, sport