A mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, pláne, hogy a vendégeknél ilyen-olyan okok miatt több játékos is hiányzott, s ezért némileg felforgatott felállásban kellett játszania a Kistextnek, azonban így is tudták tartani a lépést a Finóval, hiszen az első játszmában 18:17-nél még mindössze egy pont volt a különbség a két csapat között - írja a hunvolley.hu.

A hajrában és a második szettben már markánsabban játszott a Fino, és vezetett is 2:0-ra. A harmadik felvonást viszont jobban kezdte a Kistext, a kaposváriaknak 10-nél sikerült őket utolérnie Bögöly Gábor és az éppen a Kistexttől egy éves kitérő után a somogyi megyeszékhelyre visszatérő Kalmár Ákos vezérletével, 13:13 után pedig megint robbantottak a hazaiak és végül három szettben lezárták a találkozót.

Fino Kaposvár – Kistext 3:0 (21, 18, 18)
Kaposvár Aréna, 342 néző. V: Adler, Tillmann.

FINO: Lescay 6, Mancsev 1, Hubicska 12, Donisthorpe 6, Kalmár 13, Bögöly 15. Csere: Bozóki, Eördögh 2 (liberó), Quevedo 1, Zarka. Vezetőedző: Szlobodan Prakaljics.

KISTEXT: Csizmadia, Reffatti 14, Mihucz 4, Fazekas 10, Gebhardt N. 5, Gönczi. Csere: Lassu (liberó), Óhidi 1. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.

Szlobodan Prakljacsics: "Örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a bajnokságot! A mérkőzésen a játékunk folyamatosan javult, és erre tudunk építeni a jövőben. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást!"

Olekszandr Gutor: "Elsősorban szeretnék gratulálni a Kaposvár csapatának, a hazai csapat remekül teljesített. Köszönöm a csapatomnak, hogy így helyt álltak, hiszen a kezdő játékosok közül egészségügyi és technikai okok miatt ketten hiányoztak. A röplabda csapatjáték és sajnálatosan ennek az előbb említett okoknak köszönhetően nem volt lehetőségünk a csapat összeállításán változtatni, ráadásul néhány játékos nem is a saját helyén kellett, hogy teljesítsen. Ez nyilván ahhoz vezetett, hogy ki nem kényszerített hibákat, ki nem kényszerített hibákból adódóan pontokat ajándékoztunk az ellenfélnek és ez a látott eredményhez vezetett."

Címkék: Kistext, Extraliga, Fino, Kaposvár, sport