Az újonc, öt forduló alatt csak egy pontot szerző Móri SE stadionjában szólították pályára a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgóit az NB III. Nyugati csoportjának újabb hétközi fordulójában - írja meccsösszefoglalójában a rakoczifc.hu.

Az előjelek alapján a vendégek várhatták kedvezőbb előjelekkel az összecsapást és az első percektől kezdve támadólag léptek fel. Kicsivel több, mint húsz perc kellett ahhoz, hogy igazán veszélyes lehetőségek alakuljanak ki a hazai kapu előtt, de Mayer Milán, Gál Mátyás és Pintér Norbert kísérlete is vagy a blokkban, vagy a kapusban akadt el. A huszonötödik percben azonban semmi sem menthette meg a góltól a Mór. A kaputól harmincöt méterre, kissé jobbról kapott szabadrúgást a somogyi gárda, a labda mögé Kálmán Szilárd állt, aki védhetetlenül lőtte a jobb felső sarokba a forduló gólját (0–1).

A második félidő elején sem sokat változott a játék, a Kaposvár némi fölényben futballozva próbálta növelni előnyét. Ez a 65. percben sikerült is. Ekkor Mayer Milán állította le a labdát tizenhatos bal sarkára, majd szépen tekerte azt a kapu jobb oldalába (0–2). A hajrába nőtt tovább előnyünk: Mayer Milán kapott jó átadást, remek csellel hozta magát helyzetbe, majd a kapufára emelte a labdát, a kipattanót pedig Pintér Norbert egy méterről fejelte a hálóba (0–3). A folytatásban akár kiütéses is lehetett volna a siker, azonban a 82. percben egy bal oldali beadás után Bozai Bence fejese kötött ki a jobb alsóban. Ettől a móriak új erőre kaptak, s visszajöttek a meccsbe, helyzeteket is kidolgoztak, de újabb gólt már nem szereztek.

Horváth Rudolf: "Egyre szervezettebb, felkészültebb a Mór, látszik, hogy kezdik felvenni az NB III. ritmusát, hazai pályán biztos, hogy sok csapat dolgát megnehezítik majd, ahogy most a miénket is. Játszottunk már jobban, élesebben is, de a vasárnap-szerda ritmus miatt páran fáradtabban mozogtak a pályán, de taktikusak voltunk, a játékosok betartották a taktikai utasításokat. A pontrúgás nagy fegyverünk, vártuk már, hogy elsüljön, ez most megtörtént és ezzel nyertük meg a mérkőzést."

Csucsánszky Zoltán: "A Kaposvár jobb játékosokból áll, így egy gyorsabb, labdabiztosabb futballt játszott. Mezőnyben bár fölénk nőtt az ellenfél, de nagy helyzeteket nem tudott kialaktani, azonban egy óriási szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést, ez pedig a javukra billentette a viszonylag kiegyenlített mérkőzést. A második, szintén pontrúgásból születő gól pedig eldöntötte a meccset. Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a Kaposvár dolgát, hiszen a harmadik gól után csak szépíteni tudtunk." 

Móri SE–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (0–1)

Mór, 110 néző. V.: Juhász B. (Holpár G., Urbán R.).

Móri SE: Meszlényi – Sötét, Kovács K., Tar B. (Fodor M., a 68. percben) – Finta (Erni, a 68. percben), Zsédely (Végvári, a 68. percben), Farkas Cs., Lattenstein (Ferencz B., a 77. percben), Varga B. – Peinlich (Bozai, a szünetben), Balogh L. Vezetőedző: Csucsánszky Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Borbély Á. (Zólyomi, az 55. percben), Pintér M., Grabarics (Horváth B., a 81. percben), Kálmán Sz. (Kocsis B., az 55. percben) – Mayer Milán, Pintér N. (Kovács L., a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Bozai (a 82. percben), illetve Kálmán Sz. (a 25. percben), Mayer Milán (a 63. percben), Pintér N. (a 78. percben).

Sárga lap: Balogh L. (a 61. percben), Kovács K. (a 62. percben), Varga B. (a 76. percben), illetve Ekker (az 54. percben), Gál (a 60. percben).

Címkék: Mór, NB III., Rákóczi, Kaposvár, sport