A huszonnégy esztendős amerikai Michael Hughes Huntingtonban született, 203 centiméter magas sportoló 2021-ben végzett a Duquesne egyetemen, ahol mindhárom évében meghatározó tagja volt a csapatának: huszonöt perces átlag mellett 10.8 pont, 6.9 lepattanó és 2.3 blokk voltak a statisztikai mutatói - írja a delfinek.hu.

A tavalyi szezont az osztrák BC Vienna együttesénél töltötte a 109 kilogrammos kosárlabdázó, a gárdával első profi évében rögtön bajnoki címet is szerzett. Michael Hughes a bajnokság mellett az Alpok-Adria kupában és az Európa-kupa selejtezőjében is pályára lépett a bécsiekkel. Harminchét bajnoki mérkőzésén átlagosan 23.5 percet töltött a pályán, mialatt 11.3 pontot, 7.5 lepattanót, 1.7 labdaszerzést és ugyancsak 1.7 blokkot átlagolt. Mezőnyből hatvanhat, míg büntetőből hatvannégy százalékkal célzott.

A 24 esztendős amerikai játékos egy hosszú tárgyalássorozat után kötötte meg szerződését a Kometa Kaposvári KK-val, s horvát vezetőedzőnk, Ivan Rudez egyértelműen alapemberként számít a sokoldalú, atletikus és kiváló védő-centerre, aki a 2-es mezszámot választotta a 2022/2023-as idényre.

Hughes a harmadik légiós, aki aláírt hozzánk, miután a horvát válogatott Tomislav Gabric, valamint a dán Sebastian Aris is elkötelezte magát a csapatunkhoz. Három játékossal pedig szereződést hosszabbítottunk, Krnjajszki Borisz és a csapatkapitány, Hendlein Roland is újabb egy-egy szezont marad. A saját nevelésű tehetségünk, Paár Márk pedig hosszú távú megállapodást írt alá, mely kettő plusz egy esztendőről szól.

A Kometa Kaposvári KK jelenlegi játékoskerete: Krnjajszki Borisz, Hendlein Roland, Bogdán Benedek, Csorvási Milán, Puska Bence, Paár Márk, Tomislav Gabric (horvát), Sebastian Aris (dán), Michael Hughes (amerikai). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: keret, center, légiós, szerződés, KKK, sport, kosárlabda, Kaposvár