Az utóbbi esztendőkben Hendlein Roland neve szinte egybeforrt a kaposvári kosárlabdával, a rutinos, csupaszív játékos igazi vezére a csapatnak. A küzdőszellemével, az ellentmondást nem tűrő teljesítményével hamar belopta magát a nézők szívébe, a szurkolók még dalt is írtak a saját nevelésű klublegendánkról - írja a delfinek.hu.

Sokat elárul Kometa Kaposvári KK együtteshez fűződő viszonyáról, hogy két kitérőt kivéve – Dombóvár 2004-től 2005-ig fél évig kölcsönben és Székesfehérvár 2010-től 2012-ig –, az egész pályafutását a somogyi megyeszékhelyen töltötte, bár voltak máshonnan, külföldről is megkeresései. Már hosszú évek óta ő vezeti ki társait a mérkőzés előtt a pályára, ahol, cs.k.-hoz méltóan, példát mutat a többieknek elszántságból, alázatból és kitartásból.

A harminchat esztendős kosárlabdázó szerződése a nyáron lejárt volna, ám már biztos, hogy még egy szezonon át Kaposvárért, Somogyért fog küzdeni.

– A balszerencsés szezonvég után az új edző és rendszer kíváncsivá tesz a folytatással kapcsoltban – fogalmazott Hendlein Roland. – Úgy érzem, van még bennem elég játékperc és motiváció, hogy segítsem a csapatot, s együtt végre jó eredményt érjünk el.

– Stabilizálódott a klub helyzete is a Kometa érkezésével, illetve támogatásával, a szurkolóink pedig elindultak újra a csapat felé – tette hozzá a csapatkapitány –, szóval egy izgalmas szezonnak nézünk elébe.

– Nagy örülök, hogy Hendlein Roland a maradás mellett döntött – hangsúlyozta Puska Zoltán, a Kometa Kaposvári KK ügyvezetője. – A csapatkapitányunk szerepe megkérdőjelezhetetlen a pályán és azon kívül is. Ő a kaposvári kosárlabdázás ikonja, s nem csak a szurkolók, én is nagyra tartom. Bizakodva várom a következő szezont.

A Kometa Kaposvári KK jelenlegi játékoskerete: Hendlein Roland, Bogdán Benedek, Csorvási Milán, Puska Bence. Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: Kometa Kaposvári KK, kosárlabda, Hendlein Roland, Kaposvár, sport