A nyomozás adati szerint 2022. április 11-e és 15-e között, az akkor még ismeretlen tettesek több alkalommal betörtek egy somogyacsa külterületén található borospincébe, ahonnan összesen 400 liter bort loptak el. A Siófoki Rendőrkapitányság Tabi Rendőrőrsének egyenruhásai azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2022. május 4-én elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra állítottak elő.

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a környéken több bűncselekmény is három tolvaj számlájára írható. A nő és az élettársa április végén tört be egy somogyacsai üzletbe, ahonnan dohány termékeket, vegyi árut és élelmiszert tulajdonítottak el félmillió forint értékben, a tizenéves fiú pedig társával egy jelenleg lakatlan somogyacsai családi házból emelt el különböző tárgyakat és szerszámokat. A házkutatások során az eltulajdonított holmi jó része megkerült.

A nyomozók a somogyacsai 29 éves nőt, és 35 éves férfit, valamint egy 15 éves kaposvári fiatalkorút lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Címkék: Somogyacsa, pince, dohány, bor, alkohol, betörő, sport