Több alapembere is hiányzott a Kaposvári Vízilabda Klubnak a Vasas elleni bajnokin, de ennek ellenére is jól kezdte a KVK a szerda esti bajnokit - írja a kapospolo.hu. Berta és Mijics góljaival még az első negyedben megléptek 2-0-ra a somogyiak, amire csak Szatmári tudott válaszolni a másik oldalon.

A második negyed nagy küzdelmet és mindössze egy találatot hozott, azt pedig Mezei révén a piros-kékek szerezték, így a félidőben 2-2-es döntetlenre álltak a felek.

Alaposan elkapta a fonalat a Vasas a harmadik negyed elején. Bátoriék sorra szerezték a gólokat és úgy tűnt, hogy ezzel végérvényesen eldöntötte a bajnoki pontok sorsát a fővárosi egylet.

Szurkolói támogatása mellett ugyanakkor négygólos hátrányból is felzárkózott Surányi László csapata. Vindischék akár egyenlíthettek is volna a végén, de ez nem sikerült, a bajnoki elődöntőre készülő budapestiek pedig ismét megléptek.

A vége 11-8-as Vasas győzelem.

E.ON Férfi Vízilabda OB I – 26. forduló

Kaposvári VK – A-HID VasasPlaket 8-11 (2-1, 0-1, 2-5, 4-4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 170 néző. Vezette: Tóth I., Bereczki M.

Kaposvári VK: Csoma – Varga B., Mijic (1), Vindisch (2), Horváth Á. (2), Langiewicz, ifj. Berta J. (2). Csere: Vörös, Jajcinovic, Palatinus (1), Tóth Á., Szabó Zs. Vezetőedző: Surányi László.

A-Híd VasasPlaket: Mitrovic – Vadovics, Erdélyi, Bátori (5), Bedő, Sedlmayer, Simon R. Csere: Brguljan, Randelovic (3), Zerinváry, Mezei T. (1), Szatmári (2). Vezetőedző: Slobodan Nikic.

Címkék: Vasas, KVK, vízilabda, Kaposvár, sport