Remek rajtot vett a Kaposvári Vízilabda Klub a Debrecen otthonában, de Horváth Ákos és Kakstedter Bendegúz góljaira hamar jött a válasz a hazaiaktól - írja a kapospolo.hu. 2-2 után viszont ismét a somogyiak pillanatai következtek, így egy negyed után 6-4-re vezetett a KVK.

Felváltva estek a gólok a második felvonás elején, de 8-8-nál ismét egalizált a DVSE, Vismeg Botond találatával pedig már a hazaiaknál volt az előny a nagyszünetben.

Hatalmas küzdelmet hozott a folytatás, a Debrecen őrizte a vezetését, hiába tett meg mindent az egyenlítésért a kaposvári csapat.

A negyedik negyedben 12-12-nél utolérték ellenfelüket Surányi László tanítványai, de a hajrá megint a hazaiaknak sikerült jobban, akik végül 14-13-ra diadalmaskodtak.

Debreceni VSE-Master Good–Kaposvári VK 14–13 (4–6, 5–2, 2–2, 3–3)

Debrecen, 400 néző. Vezette: Rubos, Kovács Cs.

DVSE-Master Good: Kósik – Smitula (2), Fülöp B. (2), Macsi P., Vismeg B. (2), Somlai T. (4), Macsi M. Csere: Korbán, Török B., Takács K., Stefanidesz (3), Kis F., Bodoróczki (1). Vezetőedző: Süveges Máté.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (1), Petrovski (1), Langiewicz, Mijic (1), Juhász-Szelei (1), Horváth Á. (2). Csere: ifj. Berta J. (1), Palatinus, Dobos D. (3), Vindisch (3), Varga B. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 8/4, illetve 11/4.

Gól kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 4/2.

Kipontozódott: Takács K. (18. p.), illetve Petrovski (26. p.).

Címkék: debrecen, kvk, vízilabda, kaposvár, sport