A férfi válogatott világbajnoki selejtezői miatt egy hónapos szünetet követően folytatódott az élvonalbeli pontvadászat - kezdi összefoglalóját a delfinek.hu. A kaposváriak a Szolnoki Olajbányász otthonában léptek pályára. A hazaiak a héten már játszottak egy mérkőzést, melyen kikaptak a vendég Soproni KC alakulatától. Gasper Potocnik vezetőedző együttese mindenképp szerezett volna javítani, a kaposváriak pedig remélték, hogy a szünet előtti teljesítményt tudják nyújtani.

A szolnoki csapatból hiányzott az amerikai Cummings, aki családi gyásza miatt utazott haza. A somogyiaknál Hilliard sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, így Krnjajszki kezdett az irányító poszton. Mindkét együttes sokat hibázott az első percekben, aztán a némiképp pontosabban kosárlabdázó hazaiak jutottak előnyhöz. A vendégek ennek ellenére jól tartották magukat és Martin, valamint Plézer pontjaival megakadályozták, hogy a két csapat közt nagyobb legyen a különbség. Taiwo nagy zsákolása után Ford és Krnjajszki triplái alakították ki a 21–20-as negyed végi eredményt. A második szakaszban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek folyamatosan harcoltak az egyenlítésért. A zónavédekezésre is váltó szolnokiak több pontszerzési kísérletet is meghiúsítottak és Subotic vezérletével 43–30-al zárták a félidőt. A pihenő után Krnjajszki találatai és Ford szerelése hozta ismét tíz ponton belülre a somogyiakat. Elég volt azonban néhány újabb megingás a védekezésben, máris 57–38-re lépett el a Solano vezette Szolnok. Innen már nem volt visszaút. A záró szakasz már csak a végső különbségről döntött.

Gasper Potocnik: "Gratulálok a fiúknak! Mindenkinek! A látszat ellenére ez egyáltalán nem volt könnyű meccs. Még ha a végeredmény nem is ezt sugallja. Azokkal a gondokkal, melyekkel a találkozó előtt küzdöttünk, valamint a Sopron ellen elszenvedett vereséggel ez nem volt egyszerű. Látjuk, hogy másnak is vannak nehézségei, hiszen a Kaposvár is problémákkal küzd, hiányzik az irányítójuk. Ezzel együtt megpróbáltunk felkészülni a lehető legjobban és a srácok igazán beletették magukat. Ennek eredménye a mai siker. Most ez a legfontosabb! Még mindig túl sokat hibázunk, van min javítani, de az nagyon jó, hogy ma jobban ráéreztünk a játékra. Nézzünk előre, készüljünk a következő feladatra! Nagyon köszönjük a szurkolóink a támogatást, ebben a nehéz helyzetben különösen sokat jelent! Hálásak vagyunk a szurkolásért, hogy jönnek, bíztatnak minket! Velük erősebbek vagyunk!" 

Nikola Lazics: "Gratulálok Szolnokra! Teljesen megérdemelt a győzelem. Első félidőben közel voltunk, s mi kihagytunk 8 büntetőt. Az első játékrészre majdnem ez volt az teljes különbség. A Szolnok az egész meccset más ritmusban játszotta, mi nem tudtunk alkalmazkodni ehhez az agresszív játékhoz. Gondjaink voltak a támadó játékkal, majd a másik oldalon több könnyű pontot kaptunk. Sok volt ez az egy hónap szünet. Előtte jó ritmusban voltunk. Nem értem, miért volt ilyen hosszú. Nem tudok róla, hogy más bajnokságokban is hasonló lett volna. Sok gondot szült az edzésekben. Gasper (Potocnik) mondta, hogy csak 10-12 játékossal tudott dolgozni folyamatosan. Én boldog voltam, amikor két vagy három fiatallal az öt az öt ellen tudtunk gyakorolni. Nimrod sérült és Borisz mellett nincs harmadik irányítónk. Előre kell nézni, figyelnünk kell a következő mérkőzésre! Meg kell próbálnunk javítani és menni tovább! Sok sikert kívánok az Olajnak!"

Szolnoki Olajbányász–Kaposvári KK 94–68 (21–20, 22–10, 26–13, 25–25)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Földházi T. P., Török R., Makrai M.

Szolnoki Olajbányász: Solano (12), Kovács P. (3/3), Pallai (9/3), Zsíros (6/6), Cakarun (7). Csere: Pongó (11/9), Subotic (16), Taiwo (9), Badzim (11/9), Rudner (6/6), Gilszki (4), Csornai (-). Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Kaposvári KK: Krnjajszki (21/6), T. J. Price (8), Plézer (9/3), Hendlein (1), Martin (10). Csere: Ford (11/3), Puska (-), Bogdán (-), Csorvási (8). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–1, 7. perc: 11–8, 12. perc: 25–22, 17. perc: 36–28, 23. perc: 46–36, 27. perc: 57–40, 33. perc: 74–48, 37. perc: 78–62.

Kipontozódott: Zsíros (a 35. percben).

Jók: Subotic, Solano, Pongó, illetve Krnjajszki.

Címkék: Szolnok, KKK, Kaposvár, sport