A mérkőzés a hazaiaknak indult jobban, igaz Domagoj Jajcinovic találata után 2-2-re álltak a felek. Ezt három miskolci találat követte és Biros Barnabásék próbálták is tartani a 3-4 gólos vezetésüket. A félidő vége előtt aztán ifj. Berta József volt eredményes, így a KVK feljött kettőre a nagyszünetre.

Mijic Dávid gólja után már csak egy találat volt a két csapat között, de ezt követően új erőre kaptak a hazaiak. Lukas Seman és társai ismét egy 3-0-ás periódussal rukkoltak elő, így 5 perccel a meccs vége előtt néggyel vezetett az MVLC. A somogyiak azonban ezt követően sem zuhantak össze. Percenként szerezték a gólokat, Varga Bence lövése után pedig ismét döntetlenre álltak a felek. A legvégén a győzelemért támadhattak a kaposváriak, az utolsó próbálkozás azonban kimaradt, így 12-12 lett a nem éppen unalmas meccs végeredménye.

Surányi László csapatára szerdán már újabb mérkőzés vár. Akkor az UVSE érkezik a Csik Ferenc Versenyuszodába az esztendő utolsó hazai összecsapására!


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 11. forduló

PannErgy-Miskolci VLC – Kaposvári Vízilabda Klub 12-12 (3-2, 5-4, 3-2, 1-4)

Miskolc, Kemény Dénes uszoda, 100 néző. Vezette: Csizmadia, Bereczki.

Miskolc: Hoferica – Krasznai (2), Seman (3), Böröczky, Várkonyi, Vismeg Zs., Biros B. (4). Csere: Tőzsér, Nagy N. (1), Sélley (2), Tanczer, Vismeg B. Vezetőedző: Kis István.

Kaposvári VK: Csoma – Langiewicz, ifj. Berta J. (4), Mijic (3), Juhász-Szelei (2), Varga B. (1), Horváth Á. Csere: Vörös, Petrovski (1), Jajcinovic (1), Palatinus, Tóth Á., Szabó Zs. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 8/2, illetve 8/4.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 3/3.

Kipontozódott: Tanczer (28. p.), illetve Juhász-Szelei (25. p.).

Kiállítva, 4 percre: Seman (31. p.).

Edzői értékelések:

Kis István: – Háromszor is megnyerhettük volna a mérkőzést, végül be kellett érnünk egy sovány döntetlennel. Néhány közreműködőnek nem tetszett a játékunk, és olyan ítéleteket hoztak, amelyekkel rendre bennünket sújtottak. Nem éreztük a hazai pálya előnyét, a fehér ruhás emberek befolyásolták a találkozó végeredményét.

Surányi László: – Ilyen gyengén ebben az idényben egyszer sem játszottunk. A rajtnál beragadtunk, a miskolciak sorra lefordultak rólunk, úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon. A hajrában vissza tudtunk kapaszkodni, emberelőnybe is kerültünk, éppen ezért nem értettem, játékosaim miért nem vállalták el a lövéseket. Mindig győzelemre kell játszani, ezt a hajrában elmulasztottuk. Hiába volt tartás bennünk, elszórakoztuk a győzelmet.

Címkék: Vízilabda, MVLC, KVK, sport