Pótolt mérkőzéssel zárta az ez évi hazai bajnoki mérkőzések sorozatát a Kaposvári Rákóczi FC - kezdi meccsösszefoglalóját a hazai klub honlapja. Az Érdi VSE elleni találkozó igen jó, lüktető iramban kezdődött, sok ígéretes lehetőség alakult ki a vendégek kapujánál. Igaz, az érdiek gyors támadói egy-egy megiramodással veszélyt tudtak okozni a tizenhatosunknál.

A kaposvári csapat az első félidő derekán egy remek egyéni felismerés után került előnybe, ugyanis Kondor Kristóf észrevette, hogy Kertész Ferenc bőven a kapujából kint állva követi az akciót, így harmincöt méterről a kint álló kapus felett lőtt a hálóba egy elképesztően nagy gólt. A vezetés viszont nem tartott sokáig, hiszen hét perc múlva Szabó Richárd hatalmas keresztlabdájára Fürjes Ádám érkezett a jobb oldalon, s három méterről, jobbal lőtt a labda pedig Pogacsics Krisztiánról csorgott a hálóba. Egy perc múlva kis híján a fordítás is összejött a vendégeknek, de a korábbi somogyi játékos, Kollega Krisztián centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. A szünetig mind a két csapat veszélyeztetett átlövésből, hazai oldalról Mayer Milán állt a legközelebb a gólhoz, akinek huszonöt méterről eleresztett löketét Kertész Ferenc tornázta ki a bal felsőből.

A második félidőben is remek iramban folyt a találkozó, azonban a nagy helyzetek már hiányoztak. Az első a 71. percben alakult ki, amikor is két védő szorításában Szabó Richárd lépett ki, de lövése pont Pogacsics Krisztiánt találta fejen. A lepattanó is okozott némi veszélyt, de szerencsére Gál Mátyás időben visszazárt, így könnyedén tisztázott. A hajrába lépve megfogyatkoztak a vendéglátók, ugyanis Bíró Dominik begyűjtötte második sárga lapját is. Az utolsó percekbe lépve Koós Gábor már érvényes gólra váltotta sokadik helyzetét. Aztán egy oldalszabadrúgás után Gál Mátyás fejesével érkezett az egyenlítés. Sőt, akár fordíthatott is volna a Rákóczi, hiszen a hosszabbításban Pintér Norbert került ziccerbe, de Kertész Ferenc lábbal védte lövését.

Nagy Tamás: "Az Érd egy tapasztalt, jól felépített csapat, amellyel régóta dolgozik Limperger Zsolt. Ez óriási fór, olyanokkal szemben, mint mi, hiszen a nyáron egy hónappal később kezdtük el a felkészültést. Az ilyen csapatok ellen mindig nehéz megtalálni az ellenszert. Az első félidőben sokat küzdöttünk azzal, hogy bal oldalon erőltetették a támadásokat. Igazán nagy helyzete az ellenfélnek volt az első félidőben, de rúgtunk egy csodálatos gólt, amely bármilyen szintén kiemelendő. A második félidőben finomítottam a szerkezeten, de elvi hibákat vétettünk, amit megbüntetett az ellenfél. Ezt követően jött egy fordulat, újra nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, Gál Mátyás góljával visszajöttünk a meccsbe, majd egy furcsa csattanóként még nyerhettünk is volna. Bár ebben nem volt több egyik részről sem, mind a döntetlen." 

Limperger Zsolt: "A bajnokság vége felé már elég sok gondunk van, Kaposvárra is tizenhárom játékossal érkeztünk. Kilencven percig mégis azt történt a pályán, amit terveztünk. Az ellenfél akcióból nem tudott helyzetbe kerülni, az első gól egy jól eltalált lövésből született. Amikor a kaposváriak tíz emberrel voltak, végre azt a focit játszottuk, amit szeretnék látni: rúgtunk egy lesgólt, majd a vezetést is megszereztük. Kettő-egynél viszont egy abszolút elkerülhető gólt kaptunk. Közel voltunk a három ponthoz, így még bosszantóbbak az elkerülhető gólok." 

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 2–2 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Szommer (Domján, Nagy B.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Lakatos G., Gál, Zólyomi – Palkovics (Pintér N., a szünetben), Mayer M. – Kondor (Harsányi, a 80. percben), Szederkényi (Balog A., a 80. percben), Bíró D. – Jancsó (Orsós T., a 62. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki, Csiszár (Révész, a 80. percben) – Fürjes, Koós, Pallagi, Gera D., Varga T. – Kollega K. (Kertész B., a 70. percben), Szabó R. (Fügedi, a 93. percben). Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gólszerzők: Kondor (a 16. percben), Gál (a 90. percben), illetve Fürjes (a 23. percben), Koós (A 87. percben).

Kiállítva: Bíró D. (a 76. percben).

Sárga lap: Borbély Á. (az 52. percben), Bíró D. (a 65. percben), illetve Bozsoki (a 68. percben).

 

Címkék: NB III, Érd, Kaposvári Rákóczi FC, sport