A férfi teke Szuperliga 7. fordulójában Szegvárra utazott az Investment Közutasok Kaposvári Tekeklub csapata. A szegvári pálya a jelenlegi mezőny legnehezebb pályája, így a kaposváriaknak nem csak az ellenféllel, hanem a 4 sáv furfangjaival is meg kellett küzdenie.

Az ifjúságiak szoros meccset játszottak, melyből a hazaiak jöttek ki jobban és 31 fával nyerték a mérkőzést.

A felnőtt mérkőzés első sorában Pintér György ellenfele nagyon bekezdett, 60 gurítás után 21 fás előnyt szerzett, igaz ez a kaposvári játékos ritkán látható rövidzárlata miatt is volt. A másik két pályán azonban már a tőle megszokott játékot hozta, amivel sikerült is fordítani és a csapatpontot megszerezni. Horváth Lászlónak nem igazán ment ezen a pályán, egy szettet tudott igazán jól lehozni, a másik hármat el is vesztette, így a hazaiak játékosa szerezte a pontot. A szegváriak minimális, 10 fás előnyt szereztek.

A második sorban Bóka Ákos két szettet nyert, a másik kettőben viszont akkora hátrányt szedett össze, amit nem tudott ledolgozni, a szegváriaké lett a csapatpont. A másik párban Németh Tibor párharca is hasonlóan alakult, a hazai játékos 24 fával nyert. Az Investmentesek 47 fás hátrányban voltak ekkor, a záró párosnak mindkét pont kellett, hogy meg tudják kaparintani a nagyon fontos győzelmet.

Nagy Gergőnek nem ment igazán a játék a nehéz pályán, a hosszú szünet alatti edzéshiány is meglátszott rajta, ennek ellenére sikerült két szettet megnyernie, sőt, az utolsó dobásoknál ütött 9-essel bebiztosította a csapatpontot és 19 fát hozott a kaposváriaknak. A másik párban Kálny Krisztián kiválóan kezdett, a második pályáját viszont nem tudta megjátszani, így ellenfele visszajött a meccsbe. A második hatvan gurításban aztán újra a Közutasok játékosa játszott jobban, olyannyira, hogy összességében 44 fát vert ellenfelére, így a végére az Investmentesek 5:3 arányban megnyerték a mérkőzést. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Közutasok jókor voltak jó helyen, ugyanis a szegváriaknak ez volt a leggyengébb eredménye eddig a bajnokságban, amit a vendégek kíméletlenül kihasználtak és a mérkőzésen végig jobban akarták a győzelmet, ez miatt is feléjük billent a mérleg nyelve.

A kiesés ellen folytatott küzdelemben nagyon fontos két pontot szereztek a kaposváriak, győzelmükkel jelenleg a 8. helyen állnak a 6. és 7. helyezettekkel azonos pontszámmal.

Két forduló van hátra az őszi szezonból, mindkettőt hazai pályán játszák a Közutasok. Először a bajnoki címvédő Szegedet, majd a 6. helyezett Győr-Szolt fogadják az Investmentesek.

Eredmények - ifjúsági mérkőzés:

Szegvári Tekézők SE - Investment Közutasok Kaposvári TK 4:0 (848 - 817)

Gulyás Máté 469 - Balogh Kristóf 452 (3:1)
Csillagkuti Ervin 379 - Csókás Dániel 365 (2:2)

Eredmények - felnőtt mérkőzés:

Szegvári Tekézők SE - Investment Közutasok Kaposvári TK 3:5 (3114 - 3130)

Vígh Ferenc 536 - Pintér György 548 (2:2)
Szabics Krisztián 540 - Horváth László 518 (3:1)
Szabó Gábor 540 - Bóka Ákos 527 (2:2)
Rácz József 521 - Németh Tibor 497 (2:2)
Márton János 491 - Nagy Gergő 510 (2:2)
Ohratka Máté 486 - Kálny Krisztián 530 (1:3)

Címkék: Szegvár, Szuperliga, teke, sport, Kaposvár