Martin és Plézer kosaraival 5-0-val nyitott a Kaposvár, Valerio-Bodon szépített a túloldalon. Martin több üres ziccert is elhibázott, de így is őrizte előnyét a hazai csapat. Szembetűnő volt, hogy nagyon könnyen jutott el dobóhelyzetig a KKK, ám mivel a befejezéseknél továbbra is bizonytalan volt a csapat, ezzel közelített a DEAC-Tungsram, végül Dzeletovics 2+1-es akciójával 15-12 volt az állás. Price középtávolija után időt kért Milenko Topics, amely után új erőre kapott a debreceni együttes és feljött egy pontra. A játék képe nem változott a későbbiekben, sok pont esett, de végig vezetett – hacsak minimálisan is – a Kaposvár.

Lapornik hamar kiegyenlített a második játékrész elején, majd Dzeletovics támadólepattanója után a fordítás is meglett a vendégeknek. Nem a legszebb percek következtek, rengeteg dobást hibáztak a csapatok, de egy kicsivel pontosabbak voltak a hazaiak, ezzel pedig visszavették a vezetést. Csordogált a mérkőzés, a jobb lepattanózásának köszönhetően járt előrébb a KKK, jött is a vendég időkérés. Egészen az utolsó másodpercig őrizte előnyét a kaposvári csapat, ám a dudaszó pillanatában Thames süllyesztett el egy triplát.

Jobban jött ki az öltözőből a DEAC, meg is lépett néggyel a fordulás után, a hazai szempontból jókor jött Hendlein hármasa, valamint Martin is szerzett egy közelit. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, de szinte egyik pillanatról a másikra magasabb fokozatra kapcsolt a Kaposvár, és a jó ritmusú kosárlabdának köszönhetően elkezdtek bepotyogni a kísérletek, egy 17-2-es rohanással megléptek tizenhárommal a hazaiak. A hátralevő egy percben Dzeletovics állította el a vérzést egy triplával, ráadásul Lapornik is hozzátett két büntetőt.

Ford egy nagy triplával nyitotta a záró etapot, újra átlépte a tízet a különbség, Dzeletovics szépített. Thames és Dzeletovics kosaraira támaszkodva próbált meccsben maradni a Debrecen, előbbi palánkos tempójával ötre zárkózott a vendég gárda. Aska erre még rápakolt egy büntetőt, plusz négynél kért időt Nikola Lazics. Price egyet, Csorvási kettőt tett a közösbe, Askától jött egy 2+1-es akció a túloldalon. Laporniknak ütött oda Price tripladobás közben, majd Aska hámozta át magát a védőkön, átvette a vezetést a DEAC. Büntetőkkel javított a KKK, 75-73-ról jöhetett az utolsó négy perc. Aska zsákolási kísérletét Ford állította meg egy látványos mozdulattal, míg a túloldalon Martin ziccerezett, időt kért a DEAC. Thames vágott be egy hármast, de Price elképesztő mozdulattal tudott válaszolni, bár az utólagos videózás során kiderült, időn túl engedte el. Aska csak az egyik büntetőjét dobta be, egálról jöhetett az utolsó két és fél perc. A centert megint megtalálták labdával, hazai időkérés következett. Hilliard vitte bele öt emberbe a labdát, ráadásul Hendlein szabálytalankodott sporetszerűtlenül, meglépett néggyel a DEAC. Ford tett vissza egy támadólepattanót, ráadásul egy labdaszerzés után megint villant a magasember, egyenlített a KKK. Dzeletovicsot hagyták üresen, aki hármassal büntetett, Price egyenlített. Dzeletovics kísérlete lejött, tíz másodperc maradt az órán, de a Kaposvár sem tudott a gyűrűbe találni, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban sok hibával kezdtek a felek, végül Price törte meg a kosárcsendet. Hilliard ütött oda Thamesnek, aki nem hibázott a vonalról. Hilliard is jól célzott, Aska egyenlített. Ford középtávolija pontos volt másfél perccel a vége előtt, amire ezúttal Thames válaszolt. Hilliard egy óriási palánkos triplát küldött a helyére, negyvennyolc másodperce maradt a DEAC-nak. Ezúttal hibáztak a debreceniek, Ford pedig a sarokból betalált, ami gyakorlatilag egy meccslabdával volt egyenlő. Thames még büntetőből szépített, de a végeredményen ez már nem változtatott, ezúttal megúszta a negyedik negyedbeli rövidzárlatot a Kaposvári KK, amely így megszerezte idei első hazai győzelmét - írja a BB1.hu.


Kaposvári KK – DEAC-Tungsram h.u.: 96-91 (27-25, 14-18, 24-14, 19-27, 12-7)
Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Tőzsér D., Török R., Győrfy R. (Hartyáni Zs.)

Kaposvár: Hilliard 21/9, Plézer 3/3, Price 13/6, Hendlein 12/6, Martin 17. Cserék: Puska 4/3, Krnjajski 5, Ford 19/6, Csorvási 2.

Debrecen: Thames 30/12, Polyák 2, Valerio-Bodon 5/3, Dzeletovics 19/6, Aska 18. Cserék: Kerpel-Fronius -, Lapornik 13/3, Neuwirth 3/3, Kovács 1.

Címkék: DEAC, Debrecen, Kaposvári KK, győzelem, kosárlabda, sport