A Gárdony és a Bicske után egy újabb NB III.-as gárda ellen szerepelt a Kaposvári Rákóczi a MOL Magyar Kupában. A harmadik körben a héten edzőt váltó Ceglédi VSE otthonában léptek pályára a zöld-fehérek - írja oldalán a klub.

A találkozó jó iramban kezdődött, a kaposváriak kapusának, Ipacs Péternek már az első percekben bravúrral kellett kitenyerelnie Kelemen László éles szögből leadott löketét. A folytatásban a vendégek is megdolgoztatták a Cegléd kapusát, Haála Kada Ivánt, aki Kondor Kristóf közeli lövését kanalazta ki a bal felsőből.

Az első negyed óra végén megszületett az első gól, ám Pintér Tibor játékvezető lökés miatt nem adta meg Kondor Kristóf szöglet után esett találatát. A mérkőzés a szünet előtti utolsó tíz percre felpörgött. Előbb Kelemen László, a hazaiak egyik legaktívabb játékosa került nagy helyzetbe, de tíz méterről mellé gurított. Ezt követően a Rákóczi három helyzete következett, de egyikből sem született találat.

A fordulást követően egy kontra után Kelemen László közeli találatával a hazaiak szereztek vezetést. A folytatásban is a ceglédi kontrák okozták a Rákóczi vesztét. A hajrába lépve ugyanis előbb egy gyors akció után Kelemen László lőtte ki a jobb alsót, majd három perccel később Fekete Olivért buktatta a tizenhatoson belül Harsányi Dániel, a tizenegyest pedig Lukács Richárd váltotta gólra.

A Kaposvári Rákóczi a vereséggel nem tudott továbbjutni a legjobb 32 közé, így az együttes a bajnokságban folytatja szerdán a Balatonfüred ellen.

Nagy Tamás: – Először is gratulálok, a hazai csapatnak, nagyon jól használták ki az egyéni hibáinkat és a hullámzó teljesítményünket. Számomra érhetetlen és megmagyarázhatatlan néhány játékos hozzáállása. Vállalom azért a felelősséget, mert pályára küldtem őket. A kaposvári futballnak nem ezt az utat jelöltem ki. Nagyon remélem, a rövid idő ellenére a szerdai bajnoki mérkőzésen majd egy sokkal jobb arcát mutatja meg a csapat.


Ceglédi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sportcentrum, 250 néző. V.: Farkas T. (Pogonyi, Ancsin).

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Kocsis B., Szabó R., Polyák – Lukács R. (Ványi, a 89. percben), Juhász A. (Ungureán, a 89. percben), Márkó, Kovács K. (Kuti, a 66. percben), Papp Gy. (Fekete O., a 75. percben) – Kelemen (Hamar, a 89. percben). Vezetőedző: Ványi Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Czuczi, Harsányi, Gál, Borbély (Szederkényi, a 79. percben) – Zvara – Pintér N. (Zólyomi, a 79. percben), Bíró D. – János N. (Eleven, az 59. percben), Mayer M. (Jancsó, az 59. percben), Kondor (Balog A., a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Kelemen (az 51. és a 76. percben), Lukács R. (a 80. percben – 11-esből)

Sárga lap: Juhász A. (a 12. percben).

Címkék: kiesett, Kaposvári Rákóczi, Magyar Kupa, vereség, sport