Parádésan kezdte a Kaposvári Vízilabda Klub a Debrecen elleni bajnokit - írja a klub honlapja. Ifjabb Berta József előbb büntetőből, majd akcióból volt eredményes, és 2-0 után is több gólszerzési lehetősége volt a hazaiaknak. A vendégek ugyanakkor feljavultak a negyed közepére és szép lassan eltüntették a hátrányukat. Az utolsó másodpercekben Bodoróczki Tamást állították ki a játékvezetők végleg cserével, az emberelőnyt pedig Aleksa Petrovski ki is használta, így a KVK vezetett a játékrész végén.

Juhász-Szelei, majd Török talált be a második negyed elején, míg Vindisch góljára Macsi Martin válaszolt büntetőből. Berta újabb találatát követően megint kettővel vezetett a KVK, de erre is jött válasz a vendégektől Török révén. A hazaiak így egy találattal vezettek a félidőben.

Mijic Dávid gólja nyitotta a második játékrészt, amit két debreceni találat követett. Fülöp Bence előbb szépített, majd Macsi Martin egalizált. A DVSE később a vezetést is átvehette volna, ez azonban nem sikerült a hajdúságiaknak, ráadásul Kakstedter Bendegúz ismét a kaposváriakat jutatta előnyhöz.

Az utolsó felvonás is Mijic-találattal indult, 9-7 után azonban megint egyenlített a DVSE. A folytatás igazi férfias küzdelmet hozott, amiből szerencsére a KVK jött ki jobban. Előbb Dobos vette vissza a vezetést, majd végül három másodperccel a vége előtt Mijic zárta lett a meccset.

Surányi László tanítványai így végül igen fontos győzelmet arattak a Debrecen ellen.

E.ON Férfi Vízilabda OB I - 2. Forduló 11-9 (3-2, 3-3, 2-2, 3-2)

Kaposvári VK - DVSE-Master Good

Gólszerzők: Berta 3, Mijic 3, Vindisch, Dobos, Juhász-Szelei, Petrovski, Kakstedter ill. Macsi M. 3, Török 2, Fülöp 2, Macsi P., Somlai.

Címkék: Debrecen, vízilabda, KVK, bajnokság, Kaposvár, sport