A Kaposvári Röplabda Akadémia szervezésében, a Kaposvár Arénában rendezték meg az MRSZ délnyugat-magyarországi éves edzőtovábbképzését. Az egész napos program során előadást tartott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert, valamint erőnléti edzője, Fehér Iván, illetve Halász Márta utánpótlás szövetségi edző és az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női együttesének vezetőedzője, Vincent Lacombe.

Halász Márta "A leány U15-ös korosztály ismeret szintje, elvárások a nemzetközi szint eléréséhez" címmel tartott előadást, ezt követően a férfi röplabda válogatott erőnléti edzője, Fehér Iván beszélt a kondicionális képességek fejlesztésének tervezéséről és korosztályonkénti képzéséről.

A délutáni folytatásban előbb "A liberó kiválasztása és képzése nemzetközi szintre" címmel az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának vezetőedzője, a francia Vincent Lacombe osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, zárásként pedig a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert vette át a szót: a szakember a férfi U17-es korosztály ismeret szintjével kapcsolatos nemzetközi elvárásokról beszélt.

null

A továbbképzés gyakorlati megvalósításában aktívan részt vettek a Kaposvári Röplabda Akadémia leány és fiú szakosztályának növendékei.

Címkék: edzőtovábbképzés, kaposvár aréna, röplabda, sport