Három hazai mérkőzés után első idegenbeli meccsére készült a Kaposvári Rákóczi vasárnap. Az NB III. Nyugati csoportjának negyedik fordulójában a győri ETO Akadémia otthonába utazott a somogyi alakulat. Nagy Tamás csapata két döntetlennel és egy vereséggel eddig kettő pontott gyűjtött, így a cél az első győzelem megszerzése volt a bajnokságban a 8. helyen álló Győr ellen.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott az első játékrészben. A második félidő is hasonló ütemben folytatódott, a felek 60 percig nem találtak fogást a másikon.

Az első találat a 63. percben született, amikor egy szabálytalanság után Márton Adrián rúghatott büntetőt. Miután ezt értékesítette, Márton vérszemet kapott és négy perccel később akcióból is betalált a Rákóczi kapujába.

A vendégek nem tudtak reagálni a győri megindulásra, a 85. percben Múcska Viktor góljával pedig az ETO Akadémia el is döntötte a három pont sorsát.

A Kaposvári Rákóczi így négy forduló után kettő ponttal a tabella 17 helyén áll. Az ETO a mostani győzelemmel a második helyre lépett fel.

Nagy Tamás a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzést követően: "Fehér és fekete volt a játékunk. Hatvan percig fehér, majd utána érthetetlenül fekete. Egy óráig uraltuk a mérkőzés, visszaköszöntek az edzésen gyakoroltak. Sok helyzetet dolgoztuk ki, ezekből legalább kettőt illet volna gólra váltani. Hatvan perc után jött egy fordulópont, egy buta szabálytalanság után kaptunk egy tizenegyest, majd az egész játékunk összedőlt. Mindig a dolgok pozitív részét nézem, ami az, hogy egy óráig uraltuk a meccset, lehetett látni, hogy mit akarunk kezdeni a labdával, hogy akarunk az ellenfél mögé kerülni és sok helyzetet alakítottunk ki. A csapat hatvan percig képes úgy játszani, ahogy szeretném. Hozzáteszem, hiányzik a siker, hiszen kupából való továbbjutáson kívül nincs sikerélménye a játékosoknak."


ETO Akadémia–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)
 
Győr, ETO Park, 130 néző. V.: Leél-Őssy (Urgyán, Bencze).
 
ETO Akadémia: Pálfi – Vadász, Lipták, Denilson (Ignácz, a 90. percben), Forgács – Katona, Szabó T. (Lacza, a 83. percben) – Sipőcz (Klausz, a 83. percben), Múcska, Hanzli (Márton A., a szünetben) – Erdei (Vidnyánszky, a 83. percben). Megbízott edző: Igor Nicsenko.
 
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Harsányi, Gál, Borbély – Palkovics (Szederkényi, a 66. percben), Zvara, Zólyomi (Sólyom, az 56. percben) – János N. (Orsós T., a 70. percben), Mayer M. (Jancsó, a 80. percben), Bíró D. (Dömötör D., a 70. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.
 
Gólszerzők: Márton A. (a 64. percben – 11-esből), Gál (a 68. percben – öngól), Múcska (a 86. percben).

Címkék: ETO akadémia, Győr, vereség, Kaposvári Rákóczi, labdarúgás, sport