A magyar lányok július 10-én, szombaton nyitották az Eb-t a csehek legyőzésével, majd másnap a belgákat is felülmúlták. Majd ezt három vereség követte még a csoportban: sorban a lengyelek, a törökök és az oroszok ellen. Így a negyedik helyen zárt a válogatott, és az 5-7. helyért Homonnán folytatta a nyíregyházi csoportmeccsek után.

A helyosztók első meccsén Kőnig Gábor szövetségi edző együttese a szerbek ellen megnyerte az első játszmát, majd másikban 24:22-nél két játszmalabdája is volt, ám végül ezt a szettet elbukták a lányok, és a mérkőzés 3:1-gyel az ellenfélé lett. A magyarok másnap a hetedik helyért léptek pályára, és a házigazda, szlovákok ellen simán, három játszmában diadalmaskodtak.

"Szépen keretbe foglaltuk az Eb-t, hiszen győzelemmel kezdtünk Nyíregyházán és zárásként Homonnán is nyertünk, ezzel azt hiszem, mindenki jó szájízzel mehetett haza a torna végeztével. A megszerzett hetedik helyre pedig úgy vélem, mindenképpen büszkék lehetünk. Mindenki megdolgozott érte alaposan, a játékosok és a stáb valamennyi tagja egyaránt. Ez az eredmény a hazai röplabdasportnak is komoly sikerként könyvelhető el, hiszen magyar csapat mostanában elég ritkán szokott a legjobb nyolc között végezni Európa-bajnokságon. Ez a helyezésünk most abszolút a realitást tükrözi, de bízunk benne, hogy a következő években még közelebb kerülünk majd a legjobbakhoz" - értékelte a látottakat Kőnig Gábor szövetségi edző.

Külön öröm számunkra, hogy a magyar válogatott szakmai stábjában a Kaposvári Röplabda Akadémia több szakembere is helyet kapott. A RÖAK U21-es és U19-es csapatával is az országos hatos döntőbe jutott Nagy Fanni edzőként, a kaposváriakhoz nemrég csatlakozó Papp Zsófia gyógytornászként és erőnléti edzőként, Inczeffy Zsombor pedig csapatvezetőként volt részese az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének.

(Forrás és fotók: MRSZ Utánpótlás)

Címkék: korosztály, U16, Európa-bajnokság, RÖAK, válogatott, röplabda, sport, Kaposvár