Utánpótláskorú vízilabdázókkal telt meg a hét elején a Csik Ferenc Versenyuszoda. Az I. Negewa Waterpolo Fesztivált hagyományteremtő szándékkal hozták tető alá a szervezők - írta a KVK honlapja.

"Ez egy nemzetközi torna előkapuja. Nyolc csapat nevezett, jöttek Pécsről, Sopronból és Székesfehérvárról is, de jövőre már várjuk a külföldi csapatokat is, amennyiben a járványügyi-helyzet engedi majd" - nyilatkozta a torna főszervezője, Gregorovics Tamás.

A Kaposvári Vízilabda Klub ifjú sportolói hazai környezetben küzdhettek meg ellenfeleikkel. A fiatalok a szezon végét követően is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelmekbe.

"Szükség van ezekre a rendezvényekre, hogy népszerűsíteni tudjuk a vízilabdázást. A gyerekeknek pedig külön jó, hiszen ebben a korosztályban az a lényeg, hogy minél több mérkőzést tudjanak játszani" - tette hozzá Horváth Dániel, a Kaposvári Vízilabda Klub edzője.

Az I. Negewa Waterpolo Fesztiválon két kaposvári csapat is medencébe szállt. A 2010-es korosztály bronz-, míg a 2009-es aranyéremmel zárta a tornát.

Végeredmény:

2010-es korosztály: 1. Pécs I., 2. Székesfehérvár, 3. Kaposvár, 4. Pécs II.

2009-es korosztály: 1. Kaposvár, 2. Pécs, 3. Székesfehérvár, 4. Sopron.

Címkék: utánpótlás, KVK, vízilabda, torna, sport, Kaposvár