Az amerikai Nimrod Hilliard személyében megtalálta első külföldi játékosát a 2021/2022-es idényre a Kaposvári KK - írja a klub honlapja. Az 1993-as születésű, 183 cm magas Hilliard 2015-ben végzett a North Carolina Central egyetemen, majd profi pályafutása első idényét a dán első osztályban töltötte.

A Horsens együttesével rögtön nagyszerű idényt produkált: a bajnokságban 15.5 pontot és 5.6 gólpasszt átlagolt, csapatával megnyerte a bajnoki címet, őt pedig a döntő MVP-jének választották meg.

Ezt követően az akkor még a német másodosztályban szereplő Crailsheim Merlins csapatához szerződött, majd két idényt húzott le a svéd Boras Basketnél, ahol második évében 19.6 pont és 6.6 gólpassz volt az átlaga, csapatát pedig a bajnoki fináléig vezette.

A 2020/2021-es idényre visszatért az immár a német élvonalban szereplő Crailsheim Merlinshez. A fennállása legjobb szezonját produkáló együttes az alapszakaszban az 5. helyet érte el, a rájátszásban pedig végül a későbbi ezüstérmes, Euroliga negyeddöntős Bayern München állította meg őket.

Hilliard a Bundesligában 7.5 pontot és 4.5 gólpasszt átlagolt, mezőnyből 46%, a triplavonal mögül 38%, büntetőből pedig 86%-os pontossággal célzott.

A 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosok: Nimrod Hilliard, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Csorvási Milán.

Címkék: Nimrod Hilliard, légiós, irányító, szerződés, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport