Tíz évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba a Kaposvári Vízilabda Klub - írja a kapospolo.hu. A somogyiak a Hegyvidék-Ybl ellen szálltak medencébe 2011. június 11-én, a tét pedig az OB I/B-s bajnoki cím volt.

Bereczki Miklós tanítványai már 4-1-re is vezettek a fővárosban, onnan egyenlített az Ybl, majd felváltva estek a gólok.  Az utolsó játékrészben Berta találatával kettővel megléptek a kaposváriak, akik aztán már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A 11-8-as diadalból Berta 4, Maár, Bereczki, Prikidánovics, Horváth, Juhász-Szelei, Langmár és Kovács pedig 1-1 góllal vette ki részét. Ez pedig bajnoki címet ért a somogyiaknak.

null

A KVK azóta is az élvonal tagja. A felnőtt férfi csapat a 2014/2015-ös szezonban 7. lett, amely azóta is a klub legjobb eredménye. Egy évvel korábban pedig a Magyar Kupában bronzérmet szerzett a társaság.

A bajnokcsapat  tagjai:

Andrássy Péter, Bereczki Miklós, Bognár Márton, Gosztonyi Levente, Horváth Dániel, Horváth Péter, ifj. Berta József, Juhász-Szelei Norbert, Kovács István, Langmár András, Maár Róbert, Mogyorósi Péter, Prikidánovics Nándor, Szabó Zsolt.

Címkék: feljutás, ob1, kaposvári vízilabda klub, kvk, sport