A sérült Baróti Árpád nélkül kezdi meg pénteken Ausztriában a házigazda ellen a férfi röplabda Európa-liga ezüst divíziójának csoportküzdelmeit a magyar válogatott. A csapat - mely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a harmadik helyen zárt - csütörtökön Szombathelyről utazott el az ausztriai Amstettenbe, ahol a vendéglátón kívül Luxemburggal és Horvátországgal találkozik.

"Sajnos idén rendhagyó módon az Eb-selejtezőket előbb rendezték, mint az Európa-liga-meccseket, így igazából a selejtezők szolgáltak felkészülésként az El-re, de ez mindenképpen a csapat javára vált" - mondta Koch Róbert szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján.

A tréner megjegyezte, a válogatott ez idő alatt egy szinttel feljebb lépett, az elmúlt három-négy hét munkája már most érződik. A riválisokról elmondta, a magyar csapathoz hasonló szinten vannak, a sorozat előtt az elvárása pedig az, hogy ezúttal is előre tudjanak lépni néhány dologban.

Az osztrák válogatottat jól ismeri, ugyanis három évig a nemzeti csapatuk másodedzője volt, így "sok újat nem fognak tudni mutatni". A luxemburgiakat sötét lovaknak nevezte, egy játékosuk ugyanakkor a világ egyik legerősebb bajnokságának számító olasz élvonalban szerepel, így leírni őket sem lehet.

"A horvátok ismételten kijutottak az Európa-bajnokságra, ráadásul egyszer legyőzték a hollandokat is, szóval ők azért jobb játékerőt képviselnek. Szerintem velük vagyunk nagyjából egy szinten, azt pedig meglátjuk, hogy mire leszünk képesek ezen a hétvégén" - fogalmazott a szakember, akinek csapatából Gergye Roland és Pádár Krisztián is kisebb sérüléssel bajlódik, de ők elutaztak Ausztriába.


A magyar válogatott kerete:

Centerek: Gacs Dániel (Kistext), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball, német)

Feladók: Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)

Liberók: Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Kiss Máté (Fino Kaposvár)

Ütők: Blázsovics Péter (VCA Amstetten, osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau, román), Gergye Roland (klub nélkül), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows, japán), Pesti Marcell (OK Hoce, szlovén)


A magyarok El-programja:

Amstetten (Ausztria):

május 21.: Ausztria-Magyarország 20.25
május 22.: Magyarország-Luxemburg 17.30
május 23.: Magyarország-Horvátország 17.50

Luxembourg:

május 27.: Magyarország-Ausztria 17.30
május 28.: Magyarország-Horvátország 20.00
május 29.: Luxemburg-Magyarország 20.00

Címkék: magyar válogatott, fino kaposvár, röplabda, sport