A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot pénteken a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának negyedik fordulójában a Ludovika Arénában, ezzel kijutott a kontinenstornára.

A továbbra is veretlen, lengyel Jakub Gluszak edzette nemzeti együttes pénteken újfent magabiztos játékkal kerekedett riválisa fölé, így négy mérkőzésből a negyediket nyerve bebiztosította, hogy legrosszabb esetben is a csoport második, kijutást érő helyén zár.

A magyarok sorozatban negyedik, összességében pedig 18. kontinenstornájukra készülhetnek. A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak is otthon adó Belgrádban.

null

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár 17 esztendős centere, Kump Aliz ezúttal is a kezdőhatosban kapott helyet.


RÖPLABDA, NŐI EB-SELEJTEZŐ:

Magyarország – Izrael 3:0 (19, 16, 16)

Ludovika Aréna, 300 néző. V: Kovar (cseh), Porvaznik (szlovák).

MAGYARORSZÁG: Török 12, Gyimes 7, Tálas 3, Szakmáry 13, Kump 5, Pallag 12. Csere: Tóth F. (liberó), Kiss G. 1, Szűcs K. 1. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.

IZRAEL: Devash 4, Peleg, Benjamin 4, Dudockin 6, Malik 11, Ganah 3. Csere: Zilberman (liberó), Hakas 2, Siriha 3, Rome, Abutbul, Lander. Szövetségi kapitány: Logan Tom.

Edzői értékelés

Jakub Gluszak: – A fő célt, azaz az Eb-részvétel kiharcolását teljesítette a csapat, ami annak fényében különösen szép eredmény, hogy nem volt túl sok időnk a közös munkára. Sok mindenben kell még fejlődnünk, egyelőre csak az alapokra volt időnk, de a négy győzelmet nem kell megmagyarázni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon fiatal csapatunk van, az előző Eb-ről mindössze ketten maradtak a kezdőjátékosok közül. A játékosok nagy részének alig van nemzetközi tapasztalata, ezért is fontosak a mostani mérkőzések. Most, és a nyár további részében is hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek a lányok, akik bizonyították nekem, készen állnak az ilyen szintű mérkőzésekre is. Az Európa-bajnokságon igazi világsztárok ellen szerepelhetnek majd, ami mindenkinek nagy kaland lesz, ott majd testközelből megtapasztalhatják, hova juthatnak majd el.

A csoport másik mérkőzésén: Franciaország–Dánia 3:0 (21, 23, 17)

A csoport állása 4 forduló után: 1. MAGYARORSZÁG 11 pont (12:2 szettarány), 2. Franciaország 10 (11:3), 3. Izrael 3 (3:9), 4. Dánia 0 (0:12)

A magyar és a francia válogatott kijutott az Eb-re.

Címkék: kump alíz, 1.mcm-diamant kaposvár, válogatott, röplabda, sport