Hatalmas izgalmakat hozott a Tour de Hongrie első szakaszának kaposvári befutója. A mezőny szinte egyszerre érkezett meg 173 kilométert követően a somogyi megyeszékhelyre, ahol a sprintbefutót végül a német Phil Bauhaus nyerte.

Az első szakasz végén a verseny főszervezőjét, Eisenkrammer Károlyt,  valamint a kaposvári húsüzem által támogatott EOLO-Kométa csapat igazgatóját, Fran Contadort is kamera elé kértük.

Eisenkrammer Károly később a közösségi oldalán reagált a kaposvári útépítésről szóló hírekre. A főszervező szerint időben elkészült a szakasz, amely így sokkal biztonságosabb körülmények között fogadhatta a mezőnyt.

Csütörtökön a belga Jordi Meeus nyerte sprintbefutóban a verseny második szakaszát, amellyel övé lett az éllovast illető sárga trikó is; Pelikán János átvette a legjobb helyen álló magyarnak járó fehér trikót Karl Ádámtól.

null

Pénteken a Veszprém és Tata közötti 142 kilométeres, 1585 méter szintkülönbséget magában foglaló etap vár a 42. Tour de Hongrie mezőnyére, amely a vasárnapi budapesti befutóig 792 kilométert tesz meg.

Címkék: tour de hongrie, összefoglaló, kaposvár, sport