Mind a Kaposvári KK, mind az OSE Lions a bajnokság 10. helyéért harcol a play-out hajrájában. A két, 14-14 győzelemmel álló együttes a kilencedik fordulóban Kaposváron találkozott - kezdi beszámolóját a BB1.

A meccs első kísérlete Washingtontól érkezett, két pontot ért a pontos dobás, majd ugyanő egy gól jó plusz büntető-akciót sem rontott el, így a meccs első öt pontja a vendégeké lett. Négy kaposvári pont érkezett válaszként, nem sokkal később pedig már a hazaiaknál volt az előny (8-7). Illés érkezett friss emberként a parkettre, rögtön jegyzett egy kettest. Ekkor már újra a vendégeknél volt az előny (8-12), ez azonban nem tartott sokáig: Krnjajski ugyan két büntetőt is kihagyott, egy védőpattanóval javított, majd Hendlein fejezte be a támadásukat egy duplával. Lendületet vett a házigazda, Rivers tripláját Hendlein duplája követte (15-12). Ismét fordított az OSE, de egy újabb kaposvári tripla – Miliszavljevics révén – megint a hazaiak vezetését eredményezte. Illésnek még volt válasza, egállal zárult az első tíz perc.

Továbbra is Rivers volt a kaposváriak legaktívabb játékosa, legalábbis ami a pontokat illeti: újabb kettest tett helyre, majd Kucsora triplájára zsákolással felelt. Az OSE részéről Washington közelítette a tíz dobott pontot, egymás után két akciót is pontosan fejezett be, amire hazai időkérés volt a válasz (23-27). Washington ezúttal gólpasszt adott: Illés ezzel a triplával (kilenc pont) utolérte az asszisztot jegyző csapattársát, az OSE pedig immár héttel vezetett. Pillanatok alatt visszajött a Kaposvár, Plézer hármasa után 30-31 volt az állás, Rivers kettesével pedig már a hazaiak vezettek, ami a vendégeket ösztönözte időkérésre. A Kaposvár sem tudott meglógni, kiélezett csata folyt továbbra is, a félidő utolsó percébe lépve már ismét egyenlő volt az állás. Krnjajski egy büntetője viszont célba ért, ez jelentette a különbséget a csapatok között a nagyszünetben.

Illés folytatta, triplával kezdte a második félidőt. Baki is három pontot jegyzett egy támadásból: faulttal együtt dobta helyzetét, így a vonalra állhatott, ahonnan szintén pontosan célzott. Sorban jött még négy Kaposvár-pont, Washington triplája viszont nem engedte meglépni a hazaiakat. Több hiba csúszott a támadásokba, ezt kihasználta a valamivel pontosabb OSE: Washington újabb hármasa az OSE vezetését jelentette (45-47). A hibák száma nem csökkent, majd’ két percig egyik fél sem dobott kosarat, majd Bíró is csak az egyik büntetőjét értékesítette. Miliszavljevics pontosabban büntetőzött, Illés akcióból válaszolt. Utóbbi egy triplát is dobott, s a negyed végén Washington is betalált közelről, így egy kosáron túlra lépett el az OSE.

Két és fél percig tartott a vendégek előnye, négy kaposvári pontra nem érkezett vendég válasz – időt is kért az oroszlányi szakmai stáb. A rövid megbeszélés hatott: ugyan Rivers kettesével már a Kaposvár vezetett, de Abell egy bedobott büntetője megtörte a vendégpontcsendet, majd Kucsora kettest tett helyre, aztán Abell egy triplával vissza is állította a négypontos különbséget, amit egy újabb hármassal is megfejelt, majd Washingtontól és Garamvölgyitől is érkezett két-két pont – két és fél perc alatt futottak egy 13-0-t az oroszlányiak (57-68). Már négy perce volt pontképtelen a KKK, amikor Washington növelte a különbséget. Bogdán törte meg a kaposvári pontcsendet, de ez a kihagyás a meccsbe került: innen már csak az OSE szerzett pontot, így magabiztos különbséggel nyert.


Kaposvári KK – OSE Lions 59-72 (18-18, 19-18, 14-19, 8-17)
Play-out, 9. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Papp P., Goda L., Györfy R. (Bogárdy J.)

KKK: Krnjajski 12, Miliszavljevics 11/3, Rivers 22/3, Baki 3, Hendlein 4. Csere: Plézer 5/3, Bogdán 2, Paár M. -.

OSE: Washington 26/6, Abell 10/6, Anderson 4, Garamvölgyi 2, Morgan 2. Csere: Illés M. 18/9, Kucsora 5/3, Bíró O. 5.

Aki szeretné, itt visszanézheti a teljes mérkőzést:

Címkék: OSE, Oroszlány, Kaposvári KK, vereség, kosárlabda, sport