A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Izraelt a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában pénteken, az E csoportnak otthont adó franciaországi Belfortban - írja az MTI. 

 A sorozatban negyedik Európa-bajnokságukra kijutni készülő magyarok az első játszmában végig irányítottak, jó nyitásaiknak köszönhetően kiismerhető játékra késztették az izraelieket, akiknek ütőit jó blokkjaikkal is elbizonytalanították.

A második felvonásban is lendületben maradtak a tétmérkőzésen most bemutatkozó lengyel szövetségi kapitány, Jakub Gluszak tanítványai. A harmadik szett még az előzőnél is simábban alakult, a magyarok így végig vezetve, koncentrált, magabiztos játékkal, 73 perc alatt múlták felül az izraelieket.

Kump Alíz
Kump Alíz

A mérkőzésen pályára lépett és 8 pontot szerezett az 1. MCM-Diamant Kaposvár centere, a 17 esztendős Kump Aliz. A somogyi megyeszékhely játékosa előzetesen így nyilatkozott a válogatott részvételről:

"Maximálisan bízom a csapatban, hogy a legjobb teljesítényünket fogjuk nyújtani. Úgy gondolom, van esélyünk kijutni az EB-re, és ez a cél lebeg minden nap a szemünk előtt. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nagy csatát kell még vívni Izraellel és Franciaországgal, Dánia ellen pedig hoznunk kell a papírformát. Bízom benne, hogy kapok majd egy kis játék lehetőséget, de ha nem, akkor sem leszek csalódott, ugyanis már az is nagyon nagy szó, hogy itt lehetek. Megtiszteltetés a keret tagjaként dolgozni; úgy jöttem ide, hogy én ebből csak nyerni tudok, és kihasználom minden pillanatát, sokat tanulok. Nagyon jó hangulat a csapaton belül, intenzívek az edzések és már most látszik, mennyit feljődtünk, pedig nem sok ideje készülünk együtt."


Európa-bajnoki selejtező, nők, 1. forduló, E csoport, Belfort:
Magyarország-Izrael 3-0 (18, 14, 12)

a magyar pontszerzők: Szakmáry 18, Pallag 11,  Török 9, Gyimes 8, Kump 8, Király-Tálas 3

A program a követezőképp folytatódik:

05.08. szombat 
Franciaország - Magyarország, 17.00 

05.09. vasárnap 
Dánia - Magyarország, 19.30 

Címkék: Kump Alíz, európa bajnokság, selejtező, Röplabda, sport