A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 17 esztendős, saját nevelésű reménysége, Tóth Jázmin az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC 2021/2022-es felnőtt keretében is ott lesz. A fiatal játékos immár a harmadik szezonját kezdi majd meg a "nagyokkal", és abban bízik, hogy a fejlődése ezután is töretlen marad.

Tóth Jázmin nyolc éve röplabdázik, és hat éve a RÖAK igazolt játékosa. Eddigi legemlékezetesebb utánpótlás eredménye egy diákolimpiai harmadik és negyedik helyezés volt, egy alkalommal pedig a diákolimpiai döntő legjobb játékosának választották meg. A Zrínyi Tagiskolában Rédling-Szabó Gabriella volt az edzője, az akadémián Rák Rebekával kezdte el a röplabdát, majd korosztályt váltva, Kovács Balázs edző kezei alatt folytatta. A fiatal tehetség a 2020/2021-es évadban is nagy élményekkel gazdagodott, immár a Diamant felnőtt együttesének tagjaként.

"Csapatszinten az elvártaknak megfelelően teljesítettünk, sőt, ha a nemzetközi kupára gondolok, akkor egy kiemelkedő évre tekinthetünk vissza. Sikerült történelmet írnunk a kaposvári női röplabdában azzal, hogy a Challenge Kupában a négy közé jutottunk, a Magyar Kupában bronzérmet szereztünk, a bajnokságban pedig minden idők legjobb helyezését értük el. Utóbbinál van egy kis hiányérzetem, mert azt gondolom, hogy kis szerencsevel érmet is szerezhettuk volna.

Egyéni fejlődésem szempontjából nagyon fontos év volt ez, mert mind technikailag, taktikailag mind mentálisan sokat tanultam, fejlődtem, amit a későbbiekben remélhetőleg kamatoztatni tudok. Nagyon sok pozitív élményt kaptam ettől az évtől, ahhoz képest, hogy egy speciális helyzet alakult ki, de ami a legfájóbb, hogy szurkolók jelenléte nélkül értük el ez évi sikereinket, ugyanis szerintem az ő buzdításukkal még többre lettünk volna képesek. Nehéz volt ez az év, voltak olyan periódusok, amikor külső körülmények is nehezítették a munkát. Bízom benne,hogy a jövőben minden jobban fog alakulni. Jelenleg is tanulási folyamatban vagyok ,ezt a későbbiekben a csapat érdekében szeretném kamatoztatni. Az idei év egyébként számomra még nem fejeződött be: az U21-es ls az U19-es csapatban is fontos mérkőzéseink vannak, és a célunk mindkét korosztályban a döntőbe jutni és ott a legjobb eredményt elérni. A közeljövőben szeretnék stabil extraligás játékossá válni. Úgy érzem, most nagyon jó helyen vagyok, mert a klub és a szakmai stáb is maximálisan odafigyel a fiatal játékosok fejlődésére" - fogalmazott Tóth Jázmin.

 

Címkék: Tóth Jázmin, Extraliga, Diamant, sport, Kaposvár