Mindkét kaposvári röplabdacsapat kiváló eredménnyel zárta a 2020/2021-es idényt. A lányoknál az 1. MCM Diamant csapata a Extraligában és a Magyar Kupában is története legjobb eredményét érte el. Előbbiben a 4., utóbbiban a 3. helyen végeztek, de első magyar csapatkén sikerült bejutniuk a legjobb négy csapat közé a harmadik számú európai sorozatban, a Challenge Kupában. A férfiak mezőnyében a rekordbajnok Fino Kaposvár SE a bajnokságban és a kupában is egyaránt a 2. helyen végzett.

Szita Károly polgármester mindkét csapatnak levélben gratulált az idényhez, és köszönte meg a kiemelkedően jó évet. Kaposvár polgármestere mindemellett biztosította a klubokat arról, hogy a város a jövőben is támogatni fogja sikeres sportolóit és a hírnevünket öregbítő csapatainkat! Szita Károly mindkét levélben megjegyezte, hogy a cél természetesen az kell legyen mindkét együttes esetében, hogy a felérjenek, vagy a fiúk esetében visszakapaszkodjanak a csúcsra!

A kaposvári röplabdázás sikereinek és fejlődésének egyik alappilére, hogy mind a férfi, mid pedig a női mezőnyben komoly utánpótlásmunka zajlik, amelynek hála a fiatalok remek eredményeket tudnak elérni a korosztályos bajnokságokban, és sokan közülük sikeresen be tudnak illeszkedni a felnőtt csapatokba is.

Éppen azért a jövőben a röplabdasportban is létrejövő nemzeti akadémiák egyik helyszíne lehet a somogyi megyeszékhely. Az állami finanszírozású akadémiák pedig kiváló lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy a jövőben még tovább fejlődhessen a kaposvári röplabdasport is. Ennek érdekében egy több pályából álló kaposvári munkacsarnok létrehozásáról is tárgyalt már az önkormányzat illetékesekkel.

Címkék: nemzeti akadémia, röplabda, kaposvár, sport