A sérült Dobos Dávid nélkül volt kénytelen nekivágni a Kaposvári Vízilabda Klub a Vasas elleni bajnokinak, de a KSI elleni mérkőzést követően most is ott volt a keretben a koronavírus szövődmények miatt csaknem fél évet kihagyó ifjabb Berta József - írja a kapospolo.hu.

Juhász-Szelei Norbert pedig a 250. OB I-es bajnokiját játszotta volt csapata ellen!

A vendégek Vadovics Viktor találatával ragadták magukhoz a vezetést, amire előbb Mijics Dávid, majd Vindisch Ferenc válaszolt egy-egy távoli góllal. A rutinos montenegrói játékos, Draško Brguljan egalizált, amit már nem követett újabb gól az első negyedben.

Csiszár Boldizsárnak is köszönhetően nem vendégvezetéssel indult a második játékrész, igaz a túloldalon Csoma Kristóf is jól avatkozott közbe. A KVK jubilánsa, Juhász-Szelei Norbert viszont már pontosan célzott, ráadásul a nagy visszatérő, ifjabb Berta József is feliratkozott a gólszerzők közé egy pimasz ejtéssel, így már 4-2-re vezettek a somogyiak. Szatmári Kristóf fújt ébresztőt a piros-kékeknek, majd Bátori Bence módosította 4-4-re az állást. Hét másodperccel a félidő előtt Bátori lőhetett büntetőt, a Vasas játékosa pedig nem hibázott, így a fővárosiak egy góllal vezettek a szünetben.

Grieszbacher Márk érkezett a kaposvári kapuba a második félidő elején, de Vadovics Viktor lövésénél ő is tehetetlen volt. A kaposváriak hálóőre Sava Randelovics próbálkozásánál már a helyén volt, de Vadovics ezt követően ismét beköszönt. Vindisch Ferenc találatával zárkóztak a hazaiak, majd Mijics Dávid lőtte ki a hosszút. Nagyot küzdött ezekben a percekben a somogyi alakulat, de az egyenlítés végül nem jött össze. Vadovics Viktor közben már a negyedik gólját lőtte a túloldalon, majd a kapufa hárított Juhász-Szelei Norbert próbálkozásánál. Egy emberelőnyös helyzet végén Kacper Langiewicz is betalált, de Randelovics ismét kettőre növelte a Vasas előnyét. A negyed végén ismét Bátori büntetőzhetett, aki végül nem hibázott.

Kakstedter Bendegúz keze sült el az utolsó játékrész elején, amit ezúttal egy kihagyott Bátori-büntető követett. A Vasas játékosa ráadásul össze is hozott a túloldalon egy ötméterest. Ezt Kacper Langiewicz értékesítette, így ismét csak egy gól volt a különbség a felek között. A KVK amerikai légiósa nem sokkal később egy kiállítást is kiharcolt, de a támadást nem sikerült lövéssel befejezni. Két perccel a vége előtt még teljesen nyílt volt a meccs, igaz ehhez kellett az újabb Grieszbacher-bravúr is. Fél perc volt hátra, amikor az egyenlítésért támadhatott a Kaposvár. Ifjabb Berta József lőtt, de a próbálkozása végül épphogy elkerülte a kaput.

A kaposvári pólósok tisztesen helytálltak a negyedik helyezett Vasas ellen, és kis szerencsével akár a pontszerzés is sikerülhetett volna.


E.ON Férfi Vízilabda OB I - 22. Forduló

Kaposvári VK - A-HÍD VasasPlaket 9-10 (2-2, 2-3, 3-5, 2-0)

Gólszerzők: Vindisch 2, Mijics 2, Langiewicz 2, Berta, Juhász-Szelei, Kakstedter ill. Vadovics 4, Bátori 3, Szatmári, Brguljan, Randelovics.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítettük!

Címkék: vasas, ob1, kaposvári vk, vízilabda, sport