A kaposváriak már hétfőn elindultak a mérkőzés helyszínére, hogy aznap este Gyulán megszállva kedden már a balázsfalvaiak átmeneti otthonául szolgáló marosvásárhelyi városi sportcsarnokban vezényeljen edzés tanítványainak Sasa Nedeljkovic vezetőedző - írja beszámolójában az MTI.

A túloldalon a magyar válogatott Bleicher Rékát soraiban tudó Alba Blaj hétvégén megnyerte a Román Kupát, így jó szájízzel készülhetett a harmadik számú nemzetközi kupasorozat elődöntőjére.

A szerdai összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Celic vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10-5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Aleksic pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15-15), majd Nedeljkovic időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Kaposváron, a továbbjutó a THY Istanbul és a Sistem9 Yesilyurt Istanbul párharcának győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

A Kaposvár vezetőedzője így értékelt a mérkőzést követően:

Challenge Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
CSM. Volei Alba Blaj (román) - 1. MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (13, 18, 16)
-------------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Baciu 16, Malkova, Aleksic és Celic 10, illetve Helic 9, Harcsenko 8

Címkék: 1.MCM, Challenge kupa, Alba Blaj, Diamant, Kaposvár, sport