Szerdán 17 órától története harmadik nemzetközi kupamérkőzését vívja az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A lányok a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében a cseh élvonal egyik legjobbja, a TJ Ostrava ellen lépnek pályára a Kaposvár Arénában. Az idei lebonyolításnak köszönhetően nagy esélyt kapott az együttes, hiszen ha sikerülne legyőzni a cseh gárdát, másnap már a négy közé jutásért játszhatnának egy szlovák vagy egy macedón alakulattal, szintén saját környezetben. 

A kaposvári női klub tavaly játszott először nemzetközi porondon, akkor a Challenge Kupában a török THY Isztambul ellen lépett pályára a Diamant. A 2019/2020-as remek bajnoki szereplésnek köszönhetően a Kaposvár ismét nevezhetett a sorozatra, és ezúttal a legjobb 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

TJ Ostrava
TJ Ostrava

Az ellenfél az a TJ Ostrava lesz, amely hazája egyik legjobbja a női élvonalban. A cseh együttes eddig kilenc mérkőzést játszott, hatszor hagyta el győztesen a játékteret és háromszor kapott ki. Ezzel a tabella harmadik helyén áll az Olomouc és a Dukla Liberec mögött. A játékoskeretet egy - szlovák - kivétellel kizárólag cseh röplabdázók alkotják, a vezetőedző, Zdenek Pommer pedig 2011 óta irányítja az ostravai társaságot.

Csehországban a járványhelyzet miatt november elején sem játszani, sem edzeni nem lehetett, így nagy kérdés, hogy a szerdai ellenfél milyen formát mutat majd. A találkozót a Digisport1 csatorna élőben közvetíti.

Címkék: Challenge Kupa, TJ Ostrava, röplabda, nemzetközi, Diamant, sport