A Debreceni VSC honlapjának bejelentése szerint a szerdai Kaposvár elleni mérkőzés előtt hétfőn vetették alá vizsgálatnak a játékosokat, stábtagokat és dolgozókat.

A keddi értesítés szerint többeknek pozitív lett a Covid-tesztje: a DVSC a hatályos szabályozást maximálisan alkalmazva elkülönítette az érintetteket, akik panaszmentesek. A csapat az előírásoknak megfelelően a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra, a szerdán 16.30 órakor kezdődő bajnokira. A mérkőzést élőben közvetíti majd az M4 Sport.

Kedd este a szintén másodosztályú Siófok honlapja arról számolt be, hogy keretében négy, "többségében fiatal játékosnál" hozott pozitív eredményt a tesztelés. A Balaton-parti együttes szintén kiemelte, az egészséges labdarúgókkal a terveknek megfelelően lejátsszák szerdán 19 órától az Ajka elleni, idegenbeli összecsapást.

Az MLSZ hétfőn Twitteren közölte, hogy az elnökség döntése értelmében már a hétközi fordulótól szigorúbb járványügyi előírások mellett rendezik a bajnoki fordulókat a másodosztályban.

A bejegyzés kiemelte: Debrecenben már a vasárnapi Ajka elleni mérkőzésen is ügyeltek az egészség fokozott védelmére.

Címkék: debrecen, rákóczi, koronavírus, labdarúgás, sport