Az amerikai Demetre Rivers leigazolásával megvan a Kaposvári KK negyedik légiósa is, így teljessé vált a csapat kerete a 2020/2021-es idényre - közölte a Delfinek.hu.

A 24 esztendős Demetre Rivers nem lehet ismeretlen, hiszen az elmúlt évadot a Sopron KC gárdájában töltötte. A hármas és négyes poszton is bevethető amerikai összesen 21 bajnokin lépett pályára és átlagban 32.8 percet töltve a pályán 13.6 pontot és kereken 5 lepattanót átlagolt, a mezőnyből 45%-os, a triplavonal mögül 35%-os, míg büntetőből 85%-os pontossággal célozva. Kiemelendő, hogy a soproni csapatnál történt évközi edzőváltást követően a szezon második felében a pontátlaga 15.8-re ugrott.

 

Demetre Rivers (Fotó: Delfinek.hu)
Demetre Rivers (Fotó: Delfinek.hu)

Rivers 2018-ban végzett a Mercer egyetemen, majd első profi szezonját megelőzően megfordult az NBA G-League-jében, majd az észt Parnu csapatában 17.6 pontot és 5.6 lepattanót átlagolt.

A Kaposvári KK légiósai hazájukban végzett negatív PCR-teszttel a jövő héten érkeznek Magyarországra, majd Kaposváron is átesve a kötelező tesztelésen a karantén feloldását követően az előzetes ütemtervnek megfelelően csatlakoznak a felkészülést már végző magyar maghoz.

A Kaposvári KK kerete a 2020/2021-es szezonra: C. J. Aiken (amerikai), Baki Gergely, Bogdán Benedek, Morris Curry (amerikai), Hendlein Roland, Hock Gergő, Krnjajszki Borisz, Puska Bence, Révész Ádám, Demetre Rivers (amerikai), Stefan Sinovec (szerb), Veilandics Barna, Cohill Eric, Fehér Benjámin, Paár Márk, Takács Arnold.

Címkék: Demetre Rivers, keret, légiós, Kaposvári KK, kosárlabda, sport