A 32 egységet felvonultató, erős mezőny kilencedik helyén végzett az új évad első A-kategóriás női strandröplabda-rangsorversenyén a RÖAK Kaposvár két párosa. A magyar bajnoki címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó és az újonnan összeállt Lutter Liza, Wirth Annamária duó számára egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a fővárosban rendezett viadalon.

A hűvösvölgyi MESE-sportcentrum adott otthont a Beach Sport Open 1 elnevezésű versenynek, amely jól szolgálta a felkészülést a július végén kezdődő országos bajnokságra, ráadásul sok új páros ezen a napon mutatkozott be az érdeklődő közönség előtt. A hőség rányomta a bélyegét a játékra, és a kaposvári színekben induló két duó ezúttal nem tudott a legjobbak közé kerülni.

A magyar bajnoki címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős idén először lépett homokra, és miután egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, a 16 közé jutásért biztosan nyert a Polgár, Rucz páros ellen 21:12 arányban. A nyolcaddöntőben a jó formát mutató Czene Adrienn és párja, a teremröplabda-válogatott Németh Anett már kifogott a sok hibával játszó kaposváriakon, és a váratlan, 21:14 arányú vereség a fájó búcsút jelentette a lányok számára.

A RÖAK Kaposvár másik párosa, a közelmúltban összeállt Lutter Liza, Wirth Annamária duó ugyancsak egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el a csoportkörben, majd 21:12-re verte a Lados, Stollár egységet. A nyolc közé jutásért rendezett találkozón a lányok hiába vezettek már öt ponttal is a rutinos Katona, Sákovics kettős ellen, a hajrá nem sikerült jól, így végül 21:19 arányban alulmaradtak, és szintén elbúcsúztak a további küzdelmektől.

A szezonnyitó tornát végül a Szabó Adrienn, Vaida Beáta páros nyerte meg, miután a döntőben 2-0-ra győzött a Vasvári testvérek ellen. Elkeseredésre semmi ok, az országos bajnokság küzdelmei csak egy hónap múlva kezdődnek, addig pedig még több A és B kategóriás, ranglista-pontszerző versenyen lehet csiszolni a formán.

Címkék: röak kaposvár, lutter-szombathelyi, strandröplabda, sport