Puska Zoltánnal, a csapat ügyvezetőjével és Sztojan Ivkoviccsal, a klub szakmai igazgatójával készített interjút a Kaposvári Kosárlabda Klub weboldala.  A delfinek.hu-n megjelent írás szerint a 2019/2020-as szezont bér és köztartozások nélkül zárta le a csapat. A jövőt tervezni azonban jelen helyzetben nem egyszerű.

– A bajnokságra való felkészülésünk során egyértelmű célként határoztuk meg, hogy ebben a bajnoki szezonban a lehetőségeinket ismerve és szem előtt tartva, stabilizáljuk a Kaposvári Kosárlabda Klub és a közvetlen utánpótlás helyzetét – nyilatkozta Puska Zoltán, a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapatát működtető kft ügyvezetője. – Nagyon hálásak vagyunk a Kaposvári Önkormányzatnak, támogatóinknak, szponzorainknak, hogy mellettünk álltak és biztosították az anyagi feltételeket a NB I./ A csoportos szerepléshez. Sajnálatos módon már a kezdetkor felülírta számításainkat az addig nem ismert tény, hogy a klub, a korábbi időszakban elhibázott adminisztrációs tevékenység és egyéb hibák miatt nem várt anyagi kötelezettségekkel terhelt. Döntenünk kellett. Belemegyünk valamiféle – kifelé rövidtávon népszerűbb – adósságspirálba, vagy maradunk az adott lehetőségeknél és azon belül szorítjuk a „szíjat”. Ma már biztosan tudom, hogy jól döntöttünk, amikor a második verziót választottuk. Ez azonban nagymértékben maghatározta a játékoskeret kialakítását.

Puska Zoltán hozzátette: a kialakult helyzetben sikerült a klub számára elfogadható módon, a lehető leggyorsabban megállapodniuk a játékosokkal és bér-, illetve köztartozásmentesen zárni a bajnokságot. De a jelen helyzetben senki sem tudja biztosan megmondani mit hoz a jövő. Az anyagi jellegű háttér biztosítása mellett rengeteg múlik Ivkovics Sztojan szerepvállalásán.

A Kaposvári KK szakmai igazgatója szerint  jelen pillanatban a klubok hetven százaléka nem tudja, miként folytatja tevékenységét. A város és a klub vezetői is nagyon sokat tettek azért, hogy egyáltalán megmaradjon a kosárlabda Kaposváron.

A cikkből kiderült, hogy Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek és Hock Gergő rendelkezik szerződéssel a következő szezonra is.

Címkék: kaposvári kosárlabda klub, interjú, helyzet, koronavírus, sport