Nemcsak egy bajnoki mérkőzésre, de igazi kosárlabda ünnepre készültek a kaposvári és az oroszlányi szurkolók szomabton délután - írja a delfinek.hu. Már órákkal az esti csata előtt találkoztak a két tábor tagjai és ahogy tavaly ősszel Oroszlányban, úgy ezúttal is baráti beszélgetésekkel, bográcsozással töltötték el a mérkőzésig hátra lévő órákat. Az eszem-iszom mellet jótékonysági akciókat is szerveztek. Több rászoruló számára, gyógykezelésére gyűjtöttek pénzt és adományokat. Licitálni lehetett egy a 2000/2001-es bajnok csapat által aláírt kosárlabdára, egy az idei csapat által aláírt Hendlein mezre és Kapás Boglárka világbajnok úszó által dedikált pólóra is.

A találkozót végül valamennyi kaposvári játékos vállalni tudta, pedig Norfleet sérült háta, Ponjavics pedig bordájára kapott ütés, valamint a két napja betegsége okán kapott infúziós kezelés ellenére volt ott a kezdőcsapatban. A vendég oroszlányiak teljes kerettel készülhettek az összecsapásra.

Kiváló hangulatban kezdődött a meccs, mindkét tábor sportszerűen biztatta az övéit. Lalic találatára hamar jött a válasz, s ezt követően sem sikerült leszakítani a vendégeket. A legjobbkor jöttek Baki, Norfleet és Dramicsanyin triplái a hetedik percben 18–11-nél jött is a vendégek időkérése. Hendlein pazar blokkja után Davis ziccerezett a negyed 28–16-os végeredményét pedig Hayes állította be. Hendlein is eredményes volt távolról és Kranjajszki sem tévesztette el a célt. A vendégeket Abell és Mohácsi pontjai tartották versenyben, de a hajrá ismét a nagyot küzdő somogyiaké volt. A csereként érkező Bogdán pedig 2+1-es akcióval köszönt be.

A félideji szünet is tartogatott izgalmakat, legalábbis annak a fiatalembernek mindenképp, aki a dobóverseny keretében nyilvánosan kérte meg kedvese Stégli Gabriella kezét. Szende Tamás hitelesen alakított úgy, mint aki egy esés közben megsérül, az ijedten odasiető leendő ara pedig láthatóan teljesen meglepődött a zsebből előhúzott karikagyűrű láttán. Az igenlő válasz aztán megérdemelt elismerést vívott ki a lelátókon, a fiatalok pedig már jegyespárként figyelhették a második félidő történéseit.

Három oroszlányi pont vezette be a harmadik negyedet, de Davis triplával állította vissza a különbséget. 57–40-nél sem adták fel a vendégek, ám nehéz dolguk volt a jól védekező kaposváriakkal szemben. Norfleet extra labdákkal szolgálta ki társait, a záró szakasz előtt pedig már 66–51-re vezettek a hazaiak. Az utolsó játékrész eleje az oroszlányiaknak sikerült jobban, percekig nem született kaposvári pont, így tíz egységen belülre kerültek a vendégek. Bozsovics vezérletével zárkóztak a piros-feketék, Garamvölgyi trplájával pedig 82–76 volt az állás. Az utolsó percben Davis dobott bravúros triplát, ez pedig döntőnek bizonyult.

Kaposvári KK - OSE Lions 91-83 (28-16, 24-21, 14-14, 25-32)

Bajnokság, 17. forduló

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 2048 néző
V.: Benczur T., Goda L., Kulcsár T. (Forrai S.)

Kaposvár: Krnjajski 13/3, Norfleet 12/3, Ponjavics -, Dramicsanin 8/3, Lalic 13. Csere: Davis 22/9, Baki 6/6, Bogdán 3, Hendlein 14/3.

OSE: Washington 12, Abell 10, Mohácsi 7/3, Garamvölgyi 7/3, Bozsovics 19. Csere: Illés 3/3, Demeter -, Zsíros -, Rizvic 13/3, Hayes 7, Anda 5.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: oroszlány, kaposvári kk, kosárlabda, sport